OMO sg Tongerlo benoemd collegedirecteur Da Vinci College

Kiki Nieuwkerk-Post is benoemd tot collegedirecteur Da Vinci College. Kiki is op dit moment werkzaam bij het Mill Hill College in Goirle. Hier heeft zij een functie als sectordirecteur mavo en is zij verantwoordelijk voor Team-X. Team-X is een afdeling binnen de school met een innovatieve onderwijsvorm. Naast deze afdelingsverantwoordelijkheden heeft zij een tweetal schoolbrede portefeuilles: onderwijs en buitenlesactiviteiten. Ook is zij verantwoordelijk voor de aansturing van de secties binnen de β-faculteit.
Lees verder

Mare de Groot nieuwe directeur podiumkunsten bij Zuyd Hogeschool

Het College van Bestuur heeft Mare de Groot per 1 september 2019 benoemd tot directeur voor de podiumkunsten. Tot haar werkpakket behoren Toneelacademie Maastricht en Conservatorium Maastricht. Momenteel is zij directeur Studentzaken en interim-directeur Marketing en Communicatie bij Zuyd. Zij is, naast haar rol bij Zuyd, bestuurslid bij SALLY Dansgezelschap Maastricht en de Stichting StEP by StEP (Schrit_tmacher). De Groot studeerde onder andere Culturele Bedrijfsvoering aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.
Lees verder

Deltion College heeft drie Collegedirecteuren benoemd

Mr. drs. S. (Simone) van Ruth is benoemd als Collegedirecteur Welzijn en Gezondheid. Simone heeft ruime ervaring opgedaan op bestuurlijk en directie niveau binnen de gezondheidszorg. In haar huidige functie is zij werkzaam als Voorzitter Raad van Bestuur MEE Samen.Drs. M. (Marijn) Mooij is aangesteld als Collegedirecteur Horeca, Reizen en Dienstverlening. Marijn Mooij is sinds 2012 als interim manager werkzaam binnen het onderwijs. Sinds begin 2019 is hij als interim directeur werkzaam binnen o.a. het Deltion College.G.A. (Ageeth) Strijker is de ...
Lees verder

Koninklijke Auris Groep benoemt Judith Raaphorst

Koninklijke Auris Groep heeft mevrouw Judith Raaphorst benoemd als Hoofd Beleid, Onderzoek, Kwaliteit & Communicatie. Sinds 2018 is zij vanuit haar eigen bedrijf, Raaphorst Onderwijsontwikkeling, werkzaam bij de Koninklijke Auris Groep. Daarvoor was zij projectleider/consultant bij MBO Utrecht.
Lees verder

Saskia Brand-Gruwel benoemd als lid College van Bestuur Zuyd Hogeschool

De Raad van Toezicht heeft de benoeming bekend gemaakt van prof. dr. Saskia Brand-Gruwel als lid van het College van Bestuur van Zuyd Hogeschool. Per 1 september 2019 neemt zij de portefeuille Onderwijs en Onderzoek over van dr. Kitty Kwakman, die na ruim twee zittingstermijnen een nieuwe uitdaging aangaat.Saskia Brand-Gruwel is haar gehele carrière werkzaam in het hoger onderwijs en heeft diverse onderwijs-, onderzoeks- en managementrollen vervuld. Saskia: “Samen werken aan ‘state-of-the-art’ en eigentijds onderwijs, zodat we onze studenten kunnen helpen ...
Lees verder

Samen Veilig Midden-Nederland heeft twee leden Raad van Toezicht benoemd

Samen Veilig Midden-Nederland heeft onlangs twee leden Raad van Toezicht benoemd. De heer Dirk van der Zeep is benoemd als lid Raad van Toezicht met het profiel Financiële deskundigheid, met aandacht voor de totale bedrijfsvoering. De heer Mohamed Sini is benoemd als lid Raad van Toezicht met het profiel brede bestuurlijke ervaring.
Lees verder

Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht heeft twee leden Raad van Toezicht benoemd.

Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD) heeft onlangs twee leden Raad van Toezicht benoemd. De heer Peter Stadhouders is benoemd op de Bestuurlijk/Juridische portefeuille en mevrouw Anky Romeijnders-van Tiggelen is benoemd op de portefeuille Onderwijs.
Lees verder

Stichting Lezen & Schrijven benoemt Fokke Aukema

Stichting Lezen & Schrijven heeft Fokke Aukema benoemd als Manager Programma’s & Innovatie/plaatsvervangend Directeur. Op dit moment is Fokke Aukema werkzaam als sectorhoofd staf bij De Politieacademie. Daarvoor heeft hij als programmamanager deeltijd ruime ervaring opgedaan bij de HAN.
Lees verder

PCOU Willibrord benoemt rector Amadeus Lyceum

Anita Swenneker start per 1 augustus 2019 als rector op het Amadeus Lyceum.Anita is momenteel rector van het St. Ignatiusgymnasium en bestuurder van Stichting Voortgezet Onderwijs Amsterdam Zuid. Zij doorliep de nieuwe lerarenopleiding (wiskunde en aardrijkskunde), studeerde wiskunde en (historische) filosofie aan de Vrije Universiteit en heeft veel ervaring opgedaan in diverse functies binnen het onderwijs. Haar benoeming is gebaseerd op de unaniem positieve adviezen van de MR en de benoemingsadviescommissie.
Lees verder

SALTO benoemt Directeur Onderwijs en Kwaliteitszorg

SALTO Eindhoven heeft Angela Horsten benoemd tot Directeur Onderwijs en Kwaliteitszorg. Angela heeft 26 jaar voor Xpect Primair in Tilburg gewerkt en startte na die periode als leerkracht. Een volgende fase als adjunct-directeur op één van de grootste scholen van Nederland werd gevolgd door de uitdaging een geheel nieuwe school te starten met een eigentijds concept. In 2015 verruilde zij haar rol als directeur voor die van manager schoolontwikkeling. Angela brengt mensen graag in beweging, denkt creatief en is een verbinder. ...
Lees verder

Lenny Hoogwerf geplaatst bij Kober Kinderopvang

Lenny Hoogwerf is benoemd als nieuwe Manager Marketing & Communicatie bij Kober Kinderopvang. Op dit moment is zij werkzaam als strategisch adviseur bij Lenny McPhee.
Lees verder

Pierre Sponselee benoemd tot interim directeur-bestuurder van Dunavie

Per 1 maart 2019 is Pierre Sponselee gestart als interim directeur-bestuurder van Dunavie. Hij volgt hiermee Alfred Busser op die per 1 maart met vroegpensioen is gegaan. Pierre is een ervaren bestuurder in de sector van woningcorporaties.De komende periode houdt Pierre zich bezig met de fusieverkenning en positionering van Dunavie in de omgeving. Daarin zal hij de afstemming zoeken met in- en externe belanghebbenden. Ook zal hij zich bezig houden met de ontwikkelingen rond de woningbouwplannen op voormalig vliegveld Valkenburg. ...
Lees verder

Leon Spaan benoemd tot rector van 2College

Leon Spaan is benoemd tot rector van 2College, een school van Ons Middelbaar Onderwijs.

De heer Spaan startte zijn onderwijsloopbaan in 1988 als docent scheikunde en biologie. In april 2000 werd hij lid van de centrale directie van het Mill Hill College in Goirle. Vanaf januari 2006 is hij rector van het Jacob-Roelandslyceum in Boxtel. Sinds november 2009 is Leon Spaan algemeen directeur en rector van OMO Scholengroep Boxtel, waar naast het Jacob-Roelandslyceum, ook het Baanderherencollege vmbo en Baanderherencollege pro ...
Lees verder

Minou Hoeberichts nieuwe directeur Fontys Economische Hogeschool Tilburg

Het College van Bestuur van Fontys Hogescholen heeft Minou Hoeberichts per 18 maart benoemd tot directeur van de Fontys Economische Hogeschool Tilburg (FEHT). Minou volgt Joris Fiers op.

Op dit moment is Minou nog werkzaam als adjunct-directeur bij de JHS, daarvóór was zij manager bedrijfsvoering. In beide functies heeft ze als lid van het MT ervaring opgedaan met verschillende aandachtsgebieden. De laatste jaren heeft ze met name leiding gegeven aan de processen van communicatie, kwaliteitszorg/accreditatie, onderwijsorganisatie, personeelsontwikkeling en studieloopbaanbegeleiding. Daarnaast ...
Lees verder

Lisette Weijers nieuwe directeur Fontys Hogeschool Pedagogiek

Het College van Bestuur van Fontys Hogescholen heeft Lisette Weijers per 1 februari 2019 benoemd tot directeur van Fontys Hogeschool Pedagogiek (FHP). Lisette volgt Jos Lumanauw op die sinds 2010 leiding geeft aan FHP en per 1 februari 2019 met pensioen gaat.

Op dit moment is Lisette nog werkzaam als manager Onderwijs bij FHP. Daarvoor was zij adjunct-directeur bij Fontys Hogeschool Financieel Management. In beide functies heeft ze als lid van het MT ervaring opgedaan met verschillende aandachtsgebieden binnen een ...
Lees verder

Marlies Sandee benoemd tot directeur Institute for International Business Studies

Het College van Bestuur (CvB) van Hogeschool Utrecht heeft Marlies Sandee benoemd tot directeur van het Institute for International Business Studies (IIBS). “Met de komst van Marlies kan het instituut zich verder ontwikkelen naar een vooraanstaand internationaal instituut met een helder profiel”, aldus Anton Franken namens het College van Bestuur. Marlies Sandee is nu werkzaam bij de Hogeschool van Amsterdam en start per 1 mei 2019 bij Hogeschool Utrecht.De afgelopen twaalf jaar is Marlies werkzaam geweest in uiteenlopende functies binnen de ...
Lees verder

Marieke van den Hurk rector van De Nieuwste School in Tilburg

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Marieke van den Hurk benoemd tot rector van De Nieuwste School in Tilburg. Tussen 1989 en 2011 was zij teamleider, hogeschooldocent en stagecoördinator aan de Fontys Hogeschool Pedagogiek. Bij Fontys Hogescholen was zij tussen 2011 en 2014 lid van het directieteam van de Dienst Onderwijs en Onderzoek. In 2014 werd zij directeur van het Norbertus Gertrudis Lyceum in Roosendaal. Marieke start haar nieuwe functie op 1 mei 2019.
Lees verder

Joany Krijt benoemd tot voorzitter College van Bestuur bij MBO Utrecht

Met ingang van 1 maart 2019 start Joany Krijt als voorzitter College van Bestuur van MBO Utrecht. Als algemeen directeur was zij de afgelopen jaren verantwoordelijk voor het Comenius College, onderdeel van CVO Rotterdam. Hiervoor vervulde zij diverse functies voor vakbond CNV Onderwijs.
Lees verder

Nieuwe voorzitter Raad van Commissarissen bij Pré Wonen

Op 1 februari treedt de heer Wienke Bodewes aan als voorzitter van de Raad van Commissarissen van Pré Wonen.

De 66 jarige Bodewes heeft ruime ervaring als eindverantwoordelijke en toezichthouder bij de meest uiteenlopende organisaties. Onder andere als lid van de raad van bestuur van woningcorporatie Ymere en bij Amvest waar hij de afgelopen 10 jaar CEO was. Wienke Bodewes is zeer deskundig op het gebied van vastgoedontwikkeling en vastgoedbeheer, zowel in de sociale- als in de private sector.

Lees verder

Carla Luycx benoemd tot directeur Instituut Theo Thijssen en Seminarium voor Orthopedagogiek

Het College van Bestuur (CvB) van Hogeschool Utrecht heeft Carla Luycx benoemd tot directeur van het Instituut Theo Thijssen (ITT) en het Seminarium voor Orthopedagogiek (SvO). “Met deze benoeming geven we een nieuwe impuls aan het opleiden van studenten in samenwerking met de scholen in het primair onderwijs in de regio”, aldus Anton Franken namens het CvB. “Wij zijn blij dat we iemand hebben gevonden met een grote en relevante werkervaring en kennis zowel binnen het hoger onderwijs als binnen de ...
Lees verder

Nieuwe voorzitter College van Bestuur OGVO

De Raad van Toezicht van OGVO heeft de heer Roy Palmen per 1 januari 2019 benoemd tot voorzitter College van Bestuur van OGVO. Hij volgt hiermee Peter Badoux op die deze functie sinds 1 maart 2015 vervulde.Sinds de afronding van zijn opleiding tot leraar aan de Pedagogische Technische Hogeschool in Eindhoven is Roy Palmen werkzaam in het onderwijs, aanvankelijk als docent en al snel daarna in diverse operationele managementfuncties. Sinds 2007 heeft hij meerdere eindverantwoordelijke functies bekleed in het mbo en ...
Lees verder

Lucas Peters nieuwe bestuurssecretaris/hoofd SER Breda University of Applied Sciences

Lucas Peters is benoemd tot bestuurssecretaris/hoofd Strategy, Education and Research Office bij de Breda University of Applied Sciences. Lucas is momenteel werkzaam bij Hogeschool Rotterdam. Als onderwijsmanager is hij daar sinds 2016 betrokken bij de opleiding Bedrijfskunde-MER. Daarvoor werkte hij binnen de hogeschool als onderwijsmanager en manager bedrijfsvoering voor de opleiding Human Resource Management.
Lees verder

Laurence Guérin benoemd tot Lector Wereldburgerschap

De Haagse Hogeschool heeft Laurence Guérin per 1 maart 2019 benoemd tot Lector Wereldburgerschap. Laurence was 12 jaar Hoofddocent/Senior Onderzoeker HBO binnen Saxion. Sinds september 2017 is zij als Practor Burgerschap verbonden aan het ROC van Twente. In mei 2018 is zij gestart als Universitair docent aan de Rijksuniversiteit Groningen.
Lees verder

Alexander Bolomey nieuwe directeur-bestuurder Het Zeeuwse Landschap

Alexander Bolomey is benoemd tot de nieuwe directeur bestuurder van Het Zeeuwse Landschap. Alexander Bolomey is sinds 2001 werkzaam bij de Dierenbescherming Nederland, thans in de functie van Manager Communicatie en Public Affairs.Actuele ontwikkelingen, waaronder klimaatverandering en een sterke terugloop van natuurwaarden buiten natuurgebieden, zorgen voor nieuwe uitdagingen. Daarom is gezocht naar een gedreven, verbindende en enthousiaste nieuwe directeur-bestuurder, die zorgt voor het eigentijds houden en versterken van de organisatie.De Raad van Toezicht van Het Zeeuwse Landschap meent met Alexander Bolomey ...
Lees verder

Gerard Wesselo doet een stap terug bij Wesselo & Partners

Gerard Wesselo doet een stap terug bij Wesselo & Partners. Gelukkig blijft Gerard als adviseur aan ons bureau verbonden. Gerard gaat zich richten op intensieve begeleiding van kandidaten in het sollicitatieproces. Een prachtige uitdaging! Uiteraard binnen de top van de publieke sector. Zijn nieuwe website wordt in de loop van januari 2019 gelanceerd.Gerard heeft ruim 28 jaar het vak van executive search uitgeoefend. Hij is een meester in het maken van de juiste match. In de top van de onderwijsmarkt heeft ...
Lees verder

Saskia Capello nieuwe directeur SVG

Saskia Capello wordt per 1 februari 2019 de nieuwe directeur van de Stichting Verslavingsreclassering GGZ (SVG). Als strafrechtjurist en bestuurskundige heeft Saskia een goed beeld van het complexe en politieke speelveld waarin de SVG opereert. Ze heeft eerder in haar loopbaan veelvuldig opdrachten uitgevoerd bij verschillende ketenpartners van SVG, zoals het Openbaar Ministerie, Raad voor de Rechtspraak en de politie. Bij GGNet, een grote ggz aanbieder, heeft Saskia vanuit verschillende rollen de (forensische) GGZ leren kennen. Saskia is in haar huidige ...
Lees verder

Johan Spronk benoemd als nieuwe voorzitter College van Bestuur bij ROC Midden Nederland

Per 1 april 2019 start Johan Spronk als nieuwe voorzitter College van Bestuur van ROC Midden Nederland. Johan Spronk is momenteel werkzaam als voorzitter van het College van Bestuur bij het Grafisch Lyceum Utrecht. Zijn loopbaan heeft zich voornamelijk in het onderwijs afgespeeld, in bijna alle onderwijssectoren (in wisselende intensiteit en duur): van docent en onderzoeker tot manager, directeur en bestuurder.
Lees verder

Michel Labij nieuw lid College van Bestuur bij ROC Midden Nederland

Per 1 april 2019 treedt Michel Labij aan als lid van het College van Bestuur van ROC Midden Nederland. Michel Labij is geen onbekende binnen ROC Midden Nederland. Hij is sinds augustus 2011 werkzaam als directeur Finance, Planning & Control. Naast deze functie was hij tegelijkertijd vanaf januari 2016 ook twee jaar directeur van ons Welzijn College in Utrecht.
Lees verder

Arjo van Nieuwamerongen benoemd als Locatiedirecteur bij HMC

Arjo van Nieuwamerongen is benoemd tot Locatiedirecteur van het Hout- en Meubileringscollege Rotterdam. Arjo van Nieuwamerongen is momenteel adjunct directeur van het cluster Lifestyle, Sport en Entertainment van het Albeda College in Rotterdam. Hiervoor was hij onderwijsmanager van de branche Handel en Commercie van het Albeda college en daarvoor was hij werkzaam in de zorgsector. Hiernaast is hij ook actief in verschillende functies in landelijke overleggen over het MBO.
Lees verder

Alwin Oortgiesen benoemd als Concerndirecteur bij gemeente Enschede

Alwin Oortgiesen wordt met ingang van uiterlijk 1 maart 2019 benoemd als Concerndirecteur bij gemeente Enschede. Alwin is nu gemeentesecretaris/ algemeen dircteur van de gemeente Winterswijk.
Lees verder

Ralph Pans benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht van de Almeerse Scholen Groep

De gemeenteraad van Almere heeft de heer R.J.J.M. (Ralph) Pans benoemd tot voorzitter Raad van Toezicht (RvT) van de Almeerse Scholen Groep (ASG). Pans start op 1 december 2018 bij ASG. Ralph Pans volgt Karina Schilte op, die twee periodes van vier jaar de voorzitter van de RvT van ASG was.Als inwoner van Almere en oud-burgemeester van de stad kent Ralph Pans het speelveld als geen ander. Pans is een veelzijdige en ervaren voorzitter die zijn sporen in het publieke domein ...
Lees verder

Pauline Satter wordt het nieuwe lid College van Bestuur van COG

Pauline Satter zal per 1 december 2018 toetreden als lid van het College van Bestuur van COG. Pauline werkte eerst bij de ING en daarna bij de politie en de Politieacademie. Hier was ze de afgelopen vier jaar hoofd bedrijfsvoering met onder andere Facility management, ICT, HR, Finance en communicatie in haar portefeuille. Daarnaast was ze mede verantwoordelijk voor de transitie naar de Nationale Politie.
Lees verder

Anke Visser benoemd tot Sectordirecteur Zorg, Welzijn & Sport bij Graafschap College

Anke Visser is momenteel directeur CIOS Heerenveen-Leeuwarden, onderdeel van het Friesland College, en integraal verantwoordelijk voor de onderwijskundige, financiële en personele gang van zaken op de school. Daarnaast is Anke sinds augustus 2015 voorzitter van Stichting CIOS Nederland.
Lees verder

Pleysier College benoemt nieuwe bestuurder

Marije Veldhuis - van den Broek is per 1 januari 2019 benoemd als nieuwe bestuurder bij Pleysier College. Op dit moment is zij directeur-bestuurder bij Stichting Openbaar Onderwijs Librijn.
Lees verder

Julie Beardsell geplaatst bij Hogeschool van Amsterdam

Op 1 december 2018 zal dr. Julie Beardsell starten als Director Operations Amsterdam School of International Business (AMSIB) aan de faculteit Business & Economics aan Amsterdam University of Applied Sciences. Op dit moment is zij nog werkzaam als hoofd ICT Innovation bij TU Delft.
Lees verder

Nieuwe directeur-bestuurder Vierstroom Hulp Thuis

Anne ter Steege is per 1 november 2018 aangesteld als directeur-bestuurder van Vierstroom Hulp Thuis. Zij volgt Peggy van der Koelen op die Hulp Thuis afgelopen mei verliet. Anne heeft jarenlange ervaring in het publieke domein. Als consultant rondde zij diverse complexe opdrachten succesvol af.
Lees verder

Thera Jonker nieuwe directeur Strategie & Support van hogeschool Windesheim

Thera Jonker is per 1 maart 2019 benoemd als directeur van de dienst Strategie & Support van hogeschool Windesheim.Jonker werkt sinds 1988 in het hoger onderwijs. Op dit moment is zij directeur van het HKU College, waar zij verantwoordelijk is voor het cross-over onderwijs tussen kunst en andere Thera Jonkerdomeinen. Tot 2016 vervulde zij de functie van directeur Expertisecentrum Educatie bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Daarvoor is zij in verschillende leidinggevende functies verantwoordelijk geweest voor de ontwikkeling van kunstonderwijs. ...
Lees verder

Carel Konings is benoemd tot directeur-bestuurder van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg

Carel Konings is benoemd tot directeur-bestuurder van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg. Hij neemt de plaats in van Joost van Rijn die per 1 februari met pensioen gaat.Carel Konings, al een kwart eeuw woonachtig in Culemborg, is momenteel rector van het Amadeus Lyceum in Vleuten. Hij doorliep de lerarenopleiding en studeerde daarna sociale geografie. Tijdens die studie stond hij voor de klas als docent economische vakken. Vervolgens stapte hij over naar de zakelijke dienstverlening. Na twintig jaar keerde ...
Lees verder

Joris Fiers nieuwe directeur Juridische Hogeschool

Joris Fiers is benoemd als directeur van de Juridische Hogeschool Avans & Fontys (JHS). Hij treedt per 1 januari in dienst als opvolger van Ilse van de Pas.Joris Fiers werkte na het afronden van zijn studie rechten aan Tilburg University eerst 12 jaar in verschillende functies bij de HAS Hogeschool – waarvan de laatste jaren als directeur – en de voorbije drie jaar als directeur van Fontys Economische Hogeschool Tilburg.Als nieuwe directeur wil Joris er ‘samen met alle collega's voor zorgen ...
Lees verder

Klaas Holthuis geplaatst bij Diakonessenhuis

De heer Klaas Holthuis is geplaatst bij Diakonessenhuis in de functie van Manager Zorg en Bedrijfsvoering. Hij start per 1 november aanstaande.
Lees verder

Stichting Trajectum benoemd leden Raad van Toezicht

Stichting Trajectum heeft tijdens de RvT vergadering van 18 oktober jl. de heer Bert van der Hoek als nieuwe voorzitter Raad van Toezicht en de heer Jos Egger als nieuw lid Raad van Toezicht benoemd.
Lees verder

Sander Gerritsen voorzitter Raad van Commissarissen bij De Woningstichting

Op 18 oktober jl. is Sander Gerritsen benoemd als voorzitter Raad van Commissarissen bij De Woningstichting in Wageningen.
Lees verder

Anouchka van Miltenburg gaat Nucleuszorg leiden

Anouchka van Miltenburg treedt op 1 november aan als directeur-bestuurder van huisartsencoöperatie Nucleuszorg in Zeeuws-Vlaanderen. Zij volgt Cora Vlasblom op, die deze positie op interim-basis bekleedde sinds 2016.Momenteel is Van Miltenburg lid van de raad van toezicht van Prezzent, een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Zij was van 2003 tot en met 2017 lid van de Tweede Kamer namens de VVD. In die tijd was zij bij de partij verantwoordelijk voor onder meer de portefeuilles langdurige zorg, Wmo, medische ...
Lees verder

Peter Teesink nieuwe gemeentesecretaris/algemeen directeur Amsterdam

Op 1 januari 2019 start Peter Teesink als nieuwe gemeentesecretaris/ algemeen directeur bij de Gemeente Amsterdam. Hij volgt Wil Rutten op, die de functie sinds 1 juli jl. interim vervult.Peter Teesink (1965) begon zijn loopbaan bij het ministerie van VROM, waar hij verschillende managementfuncties vervulde. In 1997 maakte hij de overstap naar de gemeente Groningen. In Groningen was Peter onder andere concerndirecteur met verantwoordelijkheid voor het sociaal maatschappelijke domein. In 2011 werd hij gekozen tot overheidsmanager van het jaar. Sinds 2014 ...
Lees verder

Eric Fischer interim Decaan bij TU Delft

Eric Fischer start per 8 oktober als interim Decaan voor de Faculteit Techniek, Bestuur en Management bij TU Delft.
Lees verder

Cor de Raadt tijdelijke directeur bij het Seminarium voor Orthopedagogiek en Instituut Theo Thijssen

Op 17 september jl. is Cor de Raadt gestart als tijdelijke directeur bij het Seminarium voor Orthopedagogiek en Instituut Theo Thijssen (HU PABO) bij Hogeschool Utrecht.
Lees verder

Marjolein Wenting voorzitter College van Bestuur Stichting Lima

Op 1 september jl. is Marjolein Wenting MLE gestart als voorzitter College van Bestuur bij Stichting Lima. Marjolein heeft in haar loopbaan veel ervaring opgedaan binnen het Primair Onderwijs. In haar laatste functie werkte zij als directeur van een fusieschool.
Lees verder

Annelies Opstraat nieuwe directeur Onderwijs & Kwaliteit bij mboRijnland

Per 1 november a.s. start Annelies Opstraat als directeur Onderwijs & Kwaliteit. Annelies studeerde Wiskunde aan de TU Eindhoven en is na een aantal jaren te hebben gewerkt bij een marktonderzoeksbureau in 1999 overgestapt naar het onderwijs. Tot 2008 was ze achtereenvolgens beleidsadviseur en controller bij het Ministerie van OCW, waarna ze als directeur Beleids- en Onderwijsondersteuning en Strategisch Advies in dienst trad bij de Hogeschool Leiden. Van 2016 tot op heden is ze directeur van de School voor Economie en ...
Lees verder

Loes Broekhof nieuwe directeur Planning & Control bij mboRijnland

Per 1 oktober 2018 start Loes Broekhof als directeur Planning & Control. Loes studeerde Bedrijfswetenschappen en Beleidsgerichte Financiële Economie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen en had aansluitend verschillende functies in de financiële sector, waaronder FMO en KPMG. In 2011 stapte ze over naar het onderwijs en trad in dienst als directeur control bij ROC Nijmegen. Tussen 2014 en 2016 was ze daar vervolgens onderwijsdirecteur Economie waarna ze als directielid bedrijfsvoering en examinering in dienst trad bij ROC A12.
Lees verder

Erasmus Universiteit Rotterdam benoemt nieuwe directeur Academische Zaken - ABD

Dr. Brigitte Widdershoven is per 1 september 2018 benoemd tot nieuwe directeur Academische Zaken van de Erasmus Universiteit Rotterdam.Widdershoven heeft brede ervaring op het gebied van onderwijs en onderzoek, met name binnen de Universitaire wereld. De afgelopen jaren heeft zij de functie van domeinleider Onderwijs bij de Universiteit van Amsterdam vervuld. Hiervoor was zij werkzaam voor de TU Delft en een organisatieadviesbureau.Widdershoven startte haar loopbaan als onderzoeker. Ze studeerde aan de Erasmus Universiteit en promoveerde in 2005 aan de Tilburg University. ...
Lees verder

Egon van der Veer nieuwe directeur van het domein Techniek Windesheim

Uiterlijk 1 november a.s. start Egon van der Veer als directeur van het domein Techniek bij Windesheim.Egon begon in 2008 bij de NHL Hogeschool als directeur van het Instituut Economie & Management en werd daarna directeur van de Academie ICT & Creative Technology bij NHL Stenden Hogeschool. Daarnaast was hij de afgelopen jaren als projectleider en programmamanager actief betrokken bij de fusie van NHL en Stenden. Voor zijn overstap naar het onderwijs was hij in verschillende leidinggevende functies werkzaam bij TNO ...
Lees verder

Ellen Sinnige nieuw Lid College Van Bestuur Roc Mondriaan

Ellen Sinnige treedt per 1 oktober a.s. toe tot het College van Bestuur van ROC Mondriaan. Daarin krijgt zij de portefeuille financiën en bedrijfsvoering. Ellen is momenteel directeur Stichting Verslavingsreclassering GGZ (SVG). Voorafgaand aan deze functie was zij regiodirecteur Noordwest van Reclassering Nederland. Daarvoor vervulde zij diverse (internationale) functies bij de KLM. Het College van Bestuur van Mondriaan bestaat naast Ellen Sinnige uit Pierre Heijnen, voorzitter, en Harry de Bruijn.ROC Mondriaan is een Regionaal Opleidingen Centrum in Haaglanden met vestigingen in ...
Lees verder

Almeerse Scholen Groep heeft Hans de Wit als rector Helen Parkhurst benoemd

Per 1 september 2018 heeft Helen Parkhurst een nieuwe rector. De selectie- en adviescommissie heeft unaniem gekozen voor de benoeming van Hans de Wit. Zij verwachten in hem een bekwame, verbindende en enthousiaste rector voor Helen Parkhurst te hebben gevonden en zien de samenwerking vol vertrouwen tegemoet.Hans de Wit beschikt over twintig jaar ervaring in het voortgezet onderwijs en heeft gedurende deze periode diverse leidinggevende functies bij verschillende scholen en instellingen vervuld, waarvan de laatste drie jaar als programmadirecteur van de ...
Lees verder

Nel van Dijk nieuwe directeur Reinwardt Academie

Nel van Dijk is benoemd tot directeur van de Reinwardt Academie, de academie voor cultureel erfgoed die onderdeel is van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). Zij volgt Teus Eenkhoorn op en was al driekwart jaar waarnemend directeur van de Reinwardt Academie.

Nel van Dijk werkt sinds 2012 bij de AHK als hoofd van de centrale afdeling Kwaliteit, communicatie en beleid. Daarvoor was zij werkzaam in de universitaire wereld, op het snijvlak van kunst, cultuur en geschiedenis. Na een ...
Lees verder

Yolande Ulenaers nieuwe voorzitter college van bestuur Koning Willem l College

Met genoegen deelt de Raad van Toezicht mee dat Yolande Ulenaers de nieuwe voorzitter wordt van het Koning Willem l College in ’s-Hertogenbosch. Zij volgt daarmee Jeanette Noordijk op, die eind 2018 met pensioen gaat en die de afgelopen zes jaar samen met Cor van Gerven het college van bestuur vormde. Yolande Ulenaers begint haar werkzaamheden bij het college per 1 december 2018.Yolande Ulenaers is momenteel bestuursvoorzitter van Scholengroep Rijk van Nijmegen, bestaande uit zeven middelbare scholen. Ze staat voor de ...
Lees verder

Benoeming directeur Academic Affairs Universiteit Maastricht

Het College van Bestuur van Universiteit Maastricht zal per 1 september a.s. dr. Judith Kamalski benoemen als directeur Academic Affairs.
Judith Kamalski is momenteel Director Business Development bij uitgeverij Elsevier in Amsterdam. In haar loopbaan bij Elsevier is ze opgeklommen van management trainee tot haar huidige directeurspositie. Judith heeft in deze periode een sterke affiniteit ontwikkeld met de universitaire wereld op het gebied van onderwijs, onderzoek, internationale samenwerkingsverbanden en samenwerking tussen de academische wereld en de industrie. In haar huidige rol ...
Lees verder

Ardin Mourik nieuwe directeur PO-Raad

De PO-Raad krijgt een nieuwe directeur. Per 1 september volgt Ardin Mourik directeur Hugo Levie op die met pensioen gaat. ,,Ik zie ernaar uit om op deze plaats bij te dragen aan de doorontwikkeling van de PO-Raad en zo mee te werken aan goed onderwijs’’, aldus Mourik.Mourik werkt momenteel als directeur van Kences, brancheorganisatie voor studentenhuisvesting. Daarnaast is hij namens het CDA lid van de Provinciale Staten van Utrecht. Eerder was hij politiek adviseur van de minister van Onderwijs, Cultuur en ...
Lees verder

Ramona Stael nieuwe directeur Vmbo 't Venster

Ramona Stael wordt de nieuwe directeur van Vmbo ’t Venster. Op 1 augustus 2018 zal zij Hans Witt opvolgen, die met pensioen gaat. Ramona werkt op dit moment als afdelingsleider onderbouw op het Montessori College in Arnhem.
Lees verder

Nieuwe toezichthouder in Raad van Toezicht Graafschap College

De Raad van Toezicht heeft besloten om mevrouw Tineke Tromp aan te stellen als nieuwe toezichthouder. Met ingang van 14 mei is Tineke toegetreden tot de raad. Zij volgt daarmee Belinda Elfrink op die besloot om geen tweede termijn aan te gaan wegens haar aanstelling als wethouder in de regio.Tineke Tromp is als Manager Human Resources werkzaam bij Medisch Spectrum Twente, een organisatie met bijna 4.000 werknemers. Daarvoor heeft ze verschillende directiefuncties vervuld bij de Wageningen University. Tineke heeft Rechten gestudeerd ...
Lees verder

Serge Steenman-Logtenberg benoemd tot directeur Hilfertsheem College en College de Opmaat

CVO ’t Gooi heeft per 1 augustus 2018 de heer Serge Steenman-Logtenberg benoemd tot directeur van het Hilfertsheem College en College de Opmaat.In goed overleg met alle geledingen binnen de scholen is de afgelopen maanden een proces van werving en selectie doorlopen.Serge is sinds 2015 directeur van de Hartenlustmavo in Bloemendaal en heeft eerder verschillende functies gehad in het VO en beroepsonderwijs. Hij brengt veel ervaring mee waar onze scholen hun voordeel mee kunnen doen.
Lees verder

Nieuwe bestuurder Stichting Orion

In de loop van schooljaar 2018/2019 gaat de huidige bestuurder, Cor de Ruiter, Stichting Orion verlaten. Na een zorgvuldig wervingsproces heeft de stichting mevrouw Annette van der Poel aangetrokken als nieuwe bestuurder.Annette van der Poel kent de wereld van onderwijs en zorg én het Amsterdamse netwerk goed. Zij is op dit moment directeur onderwijs bij Altra en heeft daarvoor vele jaren in de jeugdzorg gewerkt. Daarnaast is Annette GZ-psycholoog.Annette draait vanaf het begin van het nieuwe schooljaar mee en begint formeel ...
Lees verder

Arlène Denissen nieuw lid College van Bestuur van Stichting Signum

Mevrouw Arlène Denissen is met ingang van 1 juni 2018 door de Raad van Toezicht benoemd tot lid College van Bestuur van Stichting Signum.

Na haar bachelor en master of Business Administration aan de University of Wisconsin heeft zij in 2014 haar post-master Register controller behaald aan de Business Universiteit Nyenrode.Arlène heeft gewerkt als directeur van de dienst financiën bij Fontys. Tevens is zij werkzaam geweest in diverse nationale en internationale functies, waaronder van 2005 tot 2009 als Hoofd Bedrijfsvoering ...
Lees verder

Benoeming nieuwe bestuurder Het Stedelijk Lyceum

Manon Ketz is door de Raad van Toezicht benoemd tot nieuwe bestuurder van Het Stedelijk Lyceum Enschede. Vanaf 1 augustus 2018 volgt zij Peter Nieuwstraten op, die met pensioen gaat.

Drs. Manon Ketz groeide op in Enschede en is oud-leerling van Kottenpark. Zij studeerde vervolgens Engelse Taal- en Letterkunde en Toegepaste Taalwetenschap aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Zij begon haar loopbaan als docent aan de Hanzehogeschool Groningen. Zij deed ruime ervaring op als leidinggevende en eindverantwoordelijke voor verschillende onderwijskundige instituten ...
Lees verder

Geleyn Meijer nieuwe rector Hogeschool van Amsterdam

Geleyn Meijer wordt per 1 juli de nieuwe rector van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Hij is sinds 2011 werkzaam op de school als decaan van de Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie.

Als rector gaat hij zich onder meer bezig houden met onderwijs, onderzoek en het benoemingsbeleid van lectoren. Daarnaast gaat hij een leidende rol spelen bij het stimuleren en innoveren van het onderwijs en onderzoek aan de HvA aan de hand van ICT.

Meijer heeft een achtergrond ...
Lees verder

Jan Tromp nieuwe directeur Saxion Service Centrum Voorzieningen

Jan Tromp is door het College van Bestuur benoemd tot nieuwe directeur van het Service Centrum Voorzieningen (SCV). Hij start dinsdag 10 april met zijn werkzaamheden en volgt per 1 mei Jos Tijsmans op die, op eigen verzoek, vertrekt.

Jan Tromp heeft de opleiding aan de Hotelschool Den Haag afgerond en behaalde in 2011 zijn Master of Health Care Administration bij Tias Nimbas. Hij was onder andere werkzaam bij het Academisch Ziekenhuis Groningen, als adjunct-hoofd facilitaire dienst bij de Provincie ...
Lees verder

Claire Arts benoemd tot rector van het Eckartcollege en het Nuenens College

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Claire Arts benoemd tot rector van het Eckartcollege in Eindhoven en Nuenens College in Nuenen. Op dit moment is zij waarnemend rector van beide scholen sinds het vertrek van Jean Wiertz naar het Sint-Janslyceum per 1 januari jl. Claire start haar nieuwe functie op 1 april 2018.De benoeming van Claire Arts is tot stand gekomen in overleg met de schoolleiding van het Eckartcollege en Nuenens College, de medezeggenschapsraad en de raad van
advies van de scholen. ...
Lees verder

Lidewij Geertsma nieuwe partner Wesselo & Partners

Vanaf 1 april treedt Lidewij Geertsma toe als partner bij Wesselo & Partners. Opgeleid als juriste heeft zij vanaf 2000 vanuit diverse executive search bureaus ervaring als consultant executive search binnen het publiek domein. Zij heeft ruime expertise op het gebied van werving en search van toezichthouders, bestuurders en strategisch managers binnen het brede publiek domein en onderschrijft met overtuiging de visie van Wesselo & Partners: “Selection as Art”. Wij zijn ontzettend blij Lidewij als partner te mogen verwelkomen.
Lees verder

Jan Jacob van Dijk per 1 juni 2018 nieuwe voorzitter CvB van COG

Op 1 juni 2018 start Jan Jacob van Dijk als nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Christelijke Onderwijs Groep (COG) in Ede. Jan Jacob van Dijk, bijzonder hoogleraar en momenteel gedeputeerde voor de Provincie Gelderland, was onder meer jarenlang lid van de Tweede Kamer met onderwijs in zijn portefeuille.Jan Jacob van Dijk (53) is namens het CDA vanaf 2011 gedeputeerde voor de Provincie Gelderland met in zijn portefeuille onder meer economie, vitaal platteland en energietransitie. Daarnaast is hij ...
Lees verder

Jan Bakker nieuwe voorzitter college van bestuur Calvijn College

Op 1 juni 2018 zal Jan Bakker in dienst treden als inkomend voorzitter college van bestuur van het Calvijn College. Jan Bakker heeft een ruime bestuurlijke ervaring in bedrijfsleven en onderwijs. Hij volgt Bert Vogel op, die afscheid zal nemen vanwege het bereiken van de pensioenleeftijd. Na een korte inwerkperiode zal Jan Bakker per start van volgend schooljaar het voorzitterschap overnemen.Jan Bakker is momenteel werkzaam als algemeen directeur bij groeispecialist Van Iperen in Westmaas. Binnen het primair onderwijs is hij lange ...
Lees verder

Mare Riemersma-Diephuis benoemd als lid CvB Drenthe College

De Raad van Toezicht van Drenthe College heeft op 21 februari 2018 Mare Riemersma-Diephuis per 1 mei 2018 benoemd als lid van het College van Bestuur. Mare Riemersma-Diephuis is 42 jaar oud en nu werkzaam als directeur HRM bij ROC Noorderpoort in Groningen. Zij heeft na haar studie sociologie functies vervuld bij Thuiszorg Groningen, Lefier en Noorderpoort. Daarnaast heeft ze meerdere bestuurlijke nevenfuncties. In al deze functies is ze vanuit verschillende invalshoeken bezig geweest met organisatieontwikkeling, cultuurverandering en het beter afstemmen ...
Lees verder

Stichting Markland College benoemt Michiel Maas per 1 mei a.s. tot directeur

De heer Michiel Maas wordt per 1 mei a.s. benoemd tot directeur van het Markland College Oudenbosch.De heer Maas heeft ruime ervaring in het onderwijs opgedaan. Met een achtergrond als grafisch kunstenaar en eerstegraads docent tekenen/kunstzinnige vormgeving heeft hij gedurende een periode van 10 jaar als docent gewerkt en is vervolgens werkzaam geweest als onderwijsadviseur bij de KPC groep en als programmamanager voor het voortgezet onderwijs bij Stichting Kennisnet. De afgelopen jaren heeft de heer Maas de functie van directeur/rector bij ...
Lees verder

Roland van der Poel is per 1 april a.s. benoemd als directeur stichting Associate degrees Academie Roosendaal

In september start de academie onder het stichtingsbestuur dat is samengesteld uit Hogeschool Zeeland en Avans Hogeschool met de Ad-opleidingen. Met Roland van der Poel heeft de organisatie een directeur kunnen aantrekken die gepokt en gemazeld is in de ontwikkeling en in de markt zetten van Ad's.Roland stond aan de basis van de Rotterdam Academy die een aantal jaren geleden van start is gegaan en die zich ontwikkeld heeft (van 168 tot nu 2.800 studenten) tot een succesvol voorbeeld voor veel ...
Lees verder

ROC Mondriaan benoemt nieuwe directeur Financiën & Control

Het College van Bestuur heeft Peter van Houwelingen per 1 mei a.s. benoemd tot directeur Financiën en Control van ROC Mondriaan. Sinds 2010 was hij werkzaam bij het ID College (nu MBO Rijnland).Peter van Houwelingen was binnen het ID College directeur Planning en Control en sinds begin 2016 tevens programmamanager van de fusie tussen ID College en ROC Leiden. Ook was hij binnen het ID College opdrachtgever voor verschillende bedrijfsvoeringsprojecten en directeur van het Shared Service Center Administraties, met als onderdelen ...
Lees verder

Sharon van Embden nieuwe opleidingsmanager iPabo

Sharon van Embden is per 1 mei 2018 benoemd als opleidingsmanager bij Hogeschool iPabo. Sharon was sinds 2002 in verschillende rollen actief binnen de Hogeschool van Amsterdam. Na teamleider en later opleidingsmanager geweest te zijn voor de faculteit Pedagogiek was zij de laatste jaren binnen de afdeling HR werkzaam als manager van de HvA Academie. De HvA Academie ondersteunt de professionele ontwikkeling van de medewerker van de hogeschool door middel van trainingen, coaching en kennisdeling.
Lees verder

Rondom Wonen benoemt Lucas de Boer als Directeur-Bestuurder

Lucas de Boer wordt op 1 maart 2018 de nieuwe directeur-bestuurder van Rondom Wonen.Lucas de Boer heeft na een traineeship bij NBM-Amstelland enkele jaren als consultant voor (o.a.) woningcorporaties gewerkt. In 2000 heeft Lucas zich voor langere tijd verbonden aan het ministerie van VROM, onder meer als clustermanager Ruimtelijk Beleid. In 2007 maakte hij de overstap naar het politieke bestuur in Rotterdam.In de periode 2007-2013 was Lucas portefeuillehouder en voorzitter van het Dagelijks Bestuur van de deelgemeente Kralingen-Crooswijk (50.000 inwoners) te ...
Lees verder

Kok Omniboek Boekencentrum benoemt Uitgeefdirecteur

Wouter van der Meulen is met ingang van 1 februari 2018 benoemd tot uitgeefdirecteur van Kok Omniboek Boekencentrum, onderdeel van Veen, Bosch & Keuning Uitgeversgroep B.V. Hij is een ervaren uitgever/directeur, die zijn ervaring onder andere heeft opgedaan bij WPG Media, Reed Business, De Persgroep en als directeur-uitgever van Trouw.
Lees verder

VSNU benoemt domeinleider onderwijs

De Vereniging van Universiteiten heeft dr. Myrte Berendse benoemd als domeinleider onderwijs. Myrte is momenteel senior beleidsmedewerker instellingsbeleid bij de Vrije Universiteit. Aan deze universiteit is zij in 2013 gepromoveerd. Met Myrte wordt de positie van domeinleider ingevuld, deze positie werd vacant nadat Katinka Eikelenboom intern binnen de VSNU de stap had gemaakt naar secretaris.Naast Myrte Berendse heeft de VSNU Simone Endert Msc aangesteld in de functie van senior beleidsmedewerker. Simone is momenteel senior projectleider bij het Platform Bèta Techniek. ...
Lees verder

Barend Jan Schrieken nieuwe directeur bij NV Bergkwartier

Na een zorgvuldige selectieprocedure is door de Raad van Commissarissen van NV Bergkwartier de heer Barend Jan Schrieken voorgedragen voor de functie van Directeur. Hij is op de bijzondere aandeelhoudersvergadering van 18 december jl. benoemd. Hij start formeel op 1 maart 2018. De heer Schrieken is sinds 2013 MT-lid van het Restauratiefonds en verantwoordelijk voor de strategische ontwikkeling van de organisatie en als Manager van de afdeling Strategie & Ontwikkeling voor de aansturing van deze afdeling.
Lees verder

Antoinette Knoet-Michels per 1 januari 2018 interim voorzitter CvB van COG

Op 1 januari 2018 start Antoinette Knoet-Michels als interim voorzitter van het College van Bestuur van de Christelijke Onderwijs Groep (COG) in Ede. Ze vervangt daarmee de huidige collegevoorzitter Liesbeth Schöningh die eind dit jaar bij COG vertrekt.Antoinette Knoet-Michels (63) is werkzaam als adviseur, toezichthouder en interim-bestuurder. Zij was tot mei 2016 voorzitter College van Bestuur van het ROC Ter AA in Helmond. Daarvoor werkte zij ruim 20 jaar in directiefuncties in het voortgezet onderwijs in Eindhoven, Amersfoort en Dordrecht.De recent ...
Lees verder

Jan Heijmans nieuwe Voorzitter College van Bestuur Stichting Signum

Met ingang van 1 maart 2018 zal de heer Jan Heijmans de nieuwe Voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Signum worden. Hij volgt hiermee de heer Jan Timmers op, die na 12 jaar als bestuurder, Stichting Signum gaat verlaten.De heer Heijmans is momenteel Voorzitter van het College van Bestuur van de Katholieke Pabo te Zwolle. Daarnaast is hij Voorzitter van Radiant Lerarenopleidingen. Eerder werkte hij voor E&S/OSG en de Nederlandse Schoolleiders Academie (NSA).
Lees verder

Alice Muller benoemt als lid College van Bestuur ROC Friese Poort

De Raad van Toezicht van ROC Friese Poort benoemt per 1 maart 2018 mevrouw drs. Alice Muller uit Lemmer als lid van het College van Bestuur.Met de benoeming van Alice Muller is gekozen voor een jonge, ambitieuze bestuurder met een groot regionaal en landelijk netwerk en veel kennis over de Friese arbeidsmarkt. Alice Muller is een door idealen gedreven bestuurder, die resultaatgericht en koersvast inspeelt op ontwikkelingen en kansen.Sinds 2006 is mevrouw Muller werkzaam bij de gemeente Leeuwarden. Als directeur sociaal ...
Lees verder

Elisabeth Minnemann nieuwe bestuurvoorzitter NHTV

Met ingang van 1 april 2018 treedt Elisabeth Minnemann aan als de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van NHTV Breda University of Applied Sciences.Elisabeth Minnemann was de laatste twee jaar werkzaam als Directeur Internationaal bij de Gemeente Den Haag en was hier onder andere betrokken bij de internationale profilering en positionering van de stad Den Haag.Van 2009 tot 2015 was zij Directeur bij Hogeschool Rotterdam van opeenvolgend het Instituut voor Managementopleiding en het Instituut voor Bedrijfskunde. Hier werkte zij ...
Lees verder

Ricardo Abdoel start op 1 februari als directeur bij de Academie voor Engineering en ICT in Breda en Tilburg

Ricardo Abdoel is momenteel manager en business developer van het door hem bedachte Fontysbrede technologielab ‘Fontys Objexlab’. Dat is een nieuw onderwijssysteem waarbij de driehoek onderwijs-onderzoek-innovatie niet alleen in het curriculum zichtbaar is, maar ook in een technologielab. Studenten en docenten werken daar samen met onderzoekers en bedrijven aan toepassingen van opkomende experimentele technologieën.De nieuwe academiedirecteur is daarnaast bij Fontys actief betrokken bij onderwijsontwikkeling en doceert naast zijn werk voor het Objexlab parttime mechanical engineering, business engineering, design thinking, business modeling ...
Lees verder

Ayfer Sari nieuwe directeur Avans Academie voor Marketing en Business Management

Het College van Bestuur is zeer verheugd te kunnen melden dat per 1 februari Ayfer Sari start als nieuwe directeur van de Academie voor Marketing en Business Management.Ayfer Sari is op dit moment werkzaam bij de Hogeschool Inholland waar zij manager transitie is bij het domein Agri Food & Life Sciences in Delft.Zij is bij Inholland begonnen als docent bedrijfseconomie, maar werd al snel gevraagd clustermanager te worden voor de Deeltijd School of Economics, destijds een nieuw onderdeel van Inholland in ...
Lees verder

Jan Willem Meinsma nieuwe bestuurder van CVO

Jan Willem Meinsma treedt per 1 januari 2018 toe tot de Raad van Bestuur van CVO Rotterdam. Hij was tot voor kort bestuurder bij de Hogeschool Windesheim te Zwolle, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de opbouw van de nevenvestiging in Almere.
Binnen de Raad van Bestuur volgt Jan Willem Meinsma Koen van der Drift op, die het afgelopen jaar als interim bestuurder mede verantwoordelijk was voor het opzetten van de gezamenlijke service-organisatie (SSO). Henk Post is als voorzitter Raad ...
Lees verder

HMC mbo vakschool benoemt nieuwe voorzitter Raad van Toezicht

Met ingang van 1 januari 2018 wordt Jan Bonjer de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur. Jan Bonjer volgt René Lahoye op, die aan het einde van zijn zittingstermijn is gekomen. Jan Bonjer is hoofdredacteur van het Financieele Dagblad (FD) en als nevenactiviteit is hij de nieuwe voorzitter van de RvT van het HMC. Voorheen was hij onder meer freelance wetenschapsjournalist, redacteur bij het NRC Handelsblad, directeur van de Vogelbescherming, hoofdredacteur ...
Lees verder

Régie Driessen benoemd tot programmadirecteur AOS-Midden-Brabant

Mevrouw Régie Driessen is benoemd tot programmadirecteur van de Academische Opleidingsschool Midden-Brabant. Zij zal deze functie vanaf 1 februari 2018 op zich nemen.Momenteel is zij Programmamanager Samenwerkingsverbanden bij de lerarenopleiding van het Instituut voor Leraar en School van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. In deze rol is zij betrokken bij de ontwikkeling van zes academische opleidingsscholen en vier aspirant-opleidingsscholen in de regio Nijmegen. Zij neemt deel aan diverse landelijke denktanks die een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het leraarschap ...
Lees verder

Per 1 januari 2018 zal Daphne Heeroma benoemd worden als rectrix van het Koning Willem II College

Daphne is op dit moment directeur van de Academy for Digital Entertainment (ADE) aan NHTV in Breda, waar ze vanaf 2002 in verschillende managementfuncties heeft gewerkt. Opgeleid in facilitymanagement is Daphne vanaf 1996 het onderwijs ingerold, in eerste instantie als docent aan de Hogeschool Rotterdam. Ze heeft zich tijdens haar loopbaan meer en meer ontwikkeld in het algemeen management binnen onderwijsorganisaties en heeft haar change management-master behaald in 2016 bij SIOO. Naast haar functie als directeur van ADE is ze toezichthouder ...
Lees verder

Mirjam Koster-Wentink wordt op 1 maart 2018 de nieuwe voorzitter van het college van bestuur van het Graafschap College

Mirjam Koster-Wentink wordt de nieuwe voorzitter van het college van bestuur. Zij zal, samen met vicevoorzitter Sarien Shkolnik, het Graafschap College gaan leiden. De raad van toezicht heeft, na een zorgvuldig proces van werving en selectie, de benoeming van Mirjam Koster unaniem goedgekeurd.Mirjam is geboren en getogen in de Achterhoek en studeerde aan het HEAO, waarna zij werkte in het bedrijfsleven op sales- en marketingfuncties. Ze volgde diverse opleidingen op het gebied van bestuurs- en organisatiewetenschappen, waaronder bij de Business School ...
Lees verder

Lucas Onderwijs benoemt directeur Onderwijs, Kwaliteit en Innovatie

Lucas Onderwijs heeft mevrouw Anke Velter-Vries benoemd als nieuwe directeur Onderwijs, Kwaliteit en Innovatie. Zij start per 1 januari 2018. Mevrouw Anke Velter-Vries was werkzaam als senior Manager bij KPMG Advisory Public Sector waar zij onder andere verantwoordelijk was voor omvangrijke en complexe transitietrajecten binnen de overheid.
Lees verder

Woonpalet benoemt nieuw lid Raad van Commissarissen

Op 24 oktober jl. is mevrouw Isabella Edelenbosch-Costermans officieel benoemd tot nieuw lid Raad van Commissarissen bij Woonpalet. Zij is op dit moment hoofd Facilitaire dienst bij Griftland College te Soest. Hiervoor is zij werkzaam geweest als projectleider Facilitair bedrijf en Hoofd Huisvesting en Vastgoedbeheer bij Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede.
Lees verder

Janco Bonnink nieuwe directeur Saxion, International Office

Janco Bonnink is sinds 2009 werkzaam bij de Vrije Universiteit in Amsterdam en op dit moment hoofd Beleid- en Bestuurlijke Ondersteuning voor het College van Bestuur. Hij heeft hiervoor gewerkt bij het ministerie van OCW en Maastricht University, waar hij intensief betrokken was bij internationale aangelegenheden. Janco Bonnink: 'ik heb veel zin om straks bij Saxion te beginnen en zie er naar uit het al opgebouwde internationale profiel van Saxion verder uit te bouwen.'
Lees verder

Margaretha Buurman nieuwe directeur bedrijfsvoering FSW

Het College van Bestuur van de Vrije Universiteit heeft mevrouw dr. M.W.J.M (Margaretha) Buurman benoemd tot directeur bedrijfsvoering van de Faculteit der Sociale Wetenschappen.Margaretha Buurman heeft na haar studie economie diverse beleids-en onderzoeksfuncties uitgeoefend in de publieke sector. In 2007 is zij als wetenschapper aan de slag gegaan bij Erasmus School of Economics en in 2011 gepromoveerd. In 2012 heeft ze de overstap gemaakt naar de bedrijfsvoering binnen dezelfde faculteit als Head of the Dean’s Office.Het CvB en de faculteit zijn ...
Lees verder

Benoeming Lineke Kleefstra vestigingsdirecteur Sneek

ROC Friese Poort heeft mevrouw M.S. (Lineke) Kleefstra-Jansen uit Boer benoemd als vestigingsdirecteur Sneek. Met ingang van 1 januari a.s. treedt Lineke Kleefstra in dienst.Mevrouw Kleefstra is nu werkzaam als regiomanager bij Palet en was daarvoor in managementfuncties werkzaam bij Thuiszorg het Friese Land en Verpleeghuis Parkhove.Na bijna 20 jaar ervaring als manager in de zorg maakt zij de overstap naar het onderwijs. Een nieuwe uitdaging in een nieuwe sector die haar niet geheel vreemd is. Zo was ze recent betrokken ...
Lees verder

Ramon Puras benoemd als decaan Onderwijs en Opvoeding Hogeschool van Amsterdam

Het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam heeft Ramon Puras per 1 februari 2018 benoemd tot decaan van de faculteit Onderwijs en Opvoeding.Dr. R.A. Puras was tot voor kort Director of Education en Vice Dean van het Amsterdam University College, een driejarige liberal arts and science-bacheloropleiding van de UvA en de VU, die in samenwerking met de gemeente Amsterdam in 2009 werd opgericht. Puras was medeontwikkelaar van deze prestigieuze Engelstalige opleiding met een sterk bètaprofiel. Daarvoor had hij verschillende ...
Lees verder

IVO-Deurne benoemt Elke Oegema tot rector

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Elke Oegema benoemd tot rector van Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne. Op dit moment is zij directeur Management Economie en Recht bij Fontys Hogescholen. Elke Oegema start per 1 januari 2018 in haar nieuwe functie. Zij volgt Monique van Roosmalen op die sinds augustus 2017 rector is van het Sondervick College in Veldhoven.Elke Oegema is sinds augustus 2012 directeur van Fontys Hogeschool Management Economie en Recht in Eindhoven. Zij is daar eindverantwoordelijk voor de opleidingen Bedrijfskunde MER, ...
Lees verder

Jos van Kessel nieuwe bestuurder CED-Groep

Jos van Kessel volgt Theo Magito op als bestuurder van de CED-Groep. Samen met zittend bestuurder Margéke Hoogenkamp geeft hij vanaf 1 september jl. leiding aan de advies- en ontwikkelorganisatie voor onderwijs en kinderopvang. Van Kessel was eerder bestuurder bij Schouten & Nelissen, werkte als bedrijfsjurist, was zelfstandig ondernemer en heeft onderwijservaring vanuit toezichthoudende functies, o.a. bij Koning Willem I College.
Lees verder

Hans Camps per 1 december nieuw lid College van Bestuur De Haagse

Hans Camps, momenteel werkzaam als lid van het College van Bestuur (CvB) bij ROC Mondriaan, komt per 1 december het bestuurlijk team van De Haagse Hogeschool versterken.Hans Camps past perfect in het profiel voor het CvB lid met focus op financiën en bedrijfsvoering. Bij ROC Mondriaan was hij verantwoordelijk voor dezelfde portefeuille. De ervaring die hij opdeed bij die onderwijsinstelling, in omvang vergelijkbaar met De Haagse Hogeschool, levert hem het inzicht dat De Haagse nu nodig heeft. Hij kent, en heeft ...
Lees verder

Actys Wonen benoemt operationeel directeur

Per 1 september zal Ingrid van Beekveld (42) bij Actys Wonen starten als operationeel directeur, als opvolger van Marcel Albers.Ingrid van Beekveld heeft een bedrijfskundige achtergrond en is hiervoor 13 jaar werkzaam geweest bij Ricoh. Sinds 2011 bekleedde zij daar de functie van Manager Sales Support. Daarvoor is zij werkzaam geweest als accountmanager, en als supervisor Bid- en Tender management.Ingrid van Beekveld zal met name verantwoordelijk zijn voor de aansturing van de operatie (waaronder ook de administratie voor opdrachtgevers).
Lees verder

College van Bestuur Avans benoemt directeur Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu

De heer Erik van Seventer start per 16 september a.s. als nieuwe directeur van de Academie voor de Technologie van Gezondheid en Milieu (ATGM).Erik is op dit moment programma directeur ‘Circular & Biobased Economy’ en ‘Resource Use Efficiency’ bij Wageningen University & Research (WUR) en acteert daarbij cross-sectoraal, zowel intern bij de WUR als extern bij bedrijfsleven, nationale instituten, topsectoren en overheden (regionaal, landelijk, EU). Daarvoor was hij directeur van de business unit Biobased Products bij Wageningen Research, waarin in (PPS) ...
Lees verder

ROC Midden Nederland benoemt nieuwe directeur Facility, Horeca & Travel College

Op 1 oktober 2017 start Suzanne Staal als de nieuwe directeur van het Facility, Horeca & Travel college. Suzanne werkt momenteel nog als directeur bij Helicon MBO Nijmegen. Al haar hele loopbaan is Suzanne actief bij kennis-, opleidings- en arbeidsmarktcentra in diverse branches. Ze kent het mbo dus van binnen en van buiten en is ook goed bekend in de regio. Ze is onder meer lid van de Raad van Toezicht van de stichting CVO in Baarn/Soest (onder deze stichting vallen ...
Lees verder

Wellantcollege benoemt nieuwe Regiodirecteur vmbo

Mevrouw Daphne van der Aa is benoemd als Regiodirecteur vmbo bij jet Wellantcollege en treedt met ingang van 1 oktober 2017 in dienst. Daphne van der Aa is nu werkzaam als Course Director bacheloropleiding international Business en Management Studies bij Hogeschool Rotterdam waar zij verantwoordelijk is voor het beleid, de kwaliteit, de organisatie en de resultaten van de opleiding. Daarvoor heeft zij bij diverse adviesbureaus gewerkt zoals &Samhoud en Boer & Croon Corporate Strategy. Zij heeft als organisatieadviseur invulling en uitvoering ...
Lees verder

Marleen van den Hurk-van Son benoemd tot rector van het Rythovius College

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Marleen van den Hurk-van Son benoemd tot rector van het Rythovius College in Eersel. Marleen van den Hurk start per 1 oktober 2017 in haar nieuwe functie.Marleen van den Hurk is sinds september 2013 directeur van het Merletcollege in Grave. Als verantwoordelijke voor de totale organisatie besteedde zij speciale aandacht aan kwaliteitszorg. Daarvoor was zij vanaf januari 2013 interim-directeur van het Merletcollege aan de Robijnlaan in Cuijk. Zij begon haar onderwijscarrière in 1999 als docent tekenen/beeldende ...
Lees verder

ROC Friese Poort benoemt twee vestigingsdirecteuren

De heer dr. Dries Koster is benoemd als vestigingsdirecteur Leeuwarden/Dokkum en treedt met ingang van 1 oktober 2017 in dienst. Dries Koster is nu werkzaam als directeur/bestuurder bij de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs in Hoogeveen. Daarvoor was hij directeur cluster Techniek bij het Deltion College in Zwolle en vestigingsdirecteur bij Metrium in Leeuwarden. Hij startte zijn loopbaan als wetenschappelijk medewerker bij de Universiteit in Groningen en heeft vervolgens 12 jaar als Programmamanager/ Adviseur College van Bestuur bij de Hanze Hogeschool in ...
Lees verder

OMO sg Tongerlo benoemt Collegedirecteur Da Vinci College

Met ingang van het komende schooljaar is Wouter van Bennekom benoemd als de nieuwe collegedirecteur van het Da Vinci College, onderdeel van OMO sg Tongerlo in Roosendaal. Wouter is op dit moment werkzaam binnen de Mondia Scholengroep. Hier is hij verantwoordelijk voor de aansturing van de zeven beroepsgerichte programma’s en voor de vernieuwing van het beroepsgerichte onderwijs van Nehalennia en Scheldemond College.
Lees verder

SHG Groep benoemt nieuwe directeur-bestuurder

Nicoline van Nieuw Amerongen wordt per 1 september 2017 directeur/bestuurder van SHG Groep. Van Nieuw Amerongen heeft een geneeskundige en bedrijfskundige achtergrond en is momenteel directeur/bestuurder van OOGG, een regionale ondersteuningsstructuur voor de eerstelijnszorg in Gelders Rivierenland, Gelderse Vallei en Zaltbommel. Eerder was zij onder meer Manager Zorg Divisie Vrouw & Baby in het UMC Utrecht.'In Nicoline van Nieuw Amerongen heeft SHG Groep een enthousiaste, inspirerende en verbindende directeur/bestuurder gevonden”, aldus Harry de Grooth, voorzitter Raad van Toezicht, “samen met de ...
Lees verder

Avans Hogeschool benoemt directeur Centre of Expertise Biobased Economy

Het College van Bestuur heeft per 15 juli a.s. Ralph Simons benoemd tot directeur van het Centre of Expertise Biobased Economy (CoE BBE) van Avans Hogeschool en Hogeschool Zeeland.Ralph heeft een bachelor in Bedrijfskundige Informatica en heeft hiernaast zijn master in Organisatiesociologie gehaald aan de Universiteit van Amsterdam. Na een internationale carrière bij een Canadees softwarehuis is hij in 2003 bij Avans gestart als hogeschooldocent bij de Informatica opleidingen in Breda. Drie jaar later nam hij ook de rol van programmamanager ...
Lees verder

SHG Groep benoemt 2 nieuwe leden Raad van Toezicht

Caroline Baan en André Vermaas zijn op 15 juni jl toegetreden tot de Raad van Toezicht van de SHG Groep, een eerstelijnsorganisatie met 8 gezondheidscentra en 5 apotheken in Den Haag.Baan, momenteel bijzonder hoogleraar Integrale Gezondheidszorg aan de Universiteit Tilburg en afdelingshoofd Kwaliteit van Zorg & Gezondheidseconomie bij het RIVM, krijgt in de RvT de portefeuille “transities sociaal domein”. Vermaas, voormalig IGZ-inspecteur, bestuurder en nu directeur (vastgoed)ontwikkeling bij Careyn, krijgt de portefeuille “kwaliteit en veiligheid”. “Met deze benoemingen is de Raad ...
Lees verder

AOC De Groene Welle benoemt voorzitter College van Bestuur

De Groene Welle krijgt met ingang van 1 september 2017 een nieuwe voorzitter College van Bestuur. René van Kuilenburg, nu werkzaam bij de gemeente Enschede, is benoemd.Van Kuilenburg is tot nu toe als concerndirecteur bij de Gemeente Enschede belast met bedrijfsvoering en dienstverlening. Bij het voormalige Ministerie van LNV in Den Haag heeft hij als Hoofd Beleidscentrum Directie Wetenschap & Kennisoverdracht ervaring opgedaan in het groene domein. Ook zijn lidmaatschap van onder andere Raden van Toezicht bij de Aeres Groep, de ...
Lees verder

Het College van Bestuur van SKOzoK wordt per 1 augustus a.s. versterkt met de heer drs. Stan Vloet MMO

Hij volgt daarmee Carlo Segers op, die per 1 mei jl. is gestart als bestuurder van het Friesland College.Stan Vloet is afgestudeerd als bedrijfseconoom. Na een carrière in het bedrijfsleven, heeft hij de overstap gemaakt naar het onderwijs. In zijn laatste functie bij Helicon Opleidingen was hij als directeur verantwoordelijk voor de scholen in Boxtel en ’s-Hertogenbosch.Ingrid Sluiter, voorzitter van het College van Bestuur van SKOzoK, kijkt uit naar de samenwerking. Zij ziet Stan Vloet als een goede aanwinst voor de ...
Lees verder

Hanneke Reuling benoemd als bestuurslid HvA

Hanneke Reuling wordt lid van het College van Bestuur van de Hogeschool van Amsterdam. Zij is momenteel directeur bedrijfsvoering bij de faculteit Sociale Wetenschappen van de Vrije Universiteit. Daarvoor was ze directeur onderwijs & onderzoek bij Fontys Hogescholen. Ze promoveerde in de theologie en voltooide een paar jaar geleden nog het Senior Executive Programme aan de TiasNimbas Business School van Tilburg University.Eerder deze maand werd rector Huib de Jong benoemd tot voorzitter van de HvA. Na de zomer gaat de Raad ...
Lees verder

Veluwse Onderwijsgroep benoemt lid Raad van Toezicht

Jaco Rogier is benoemd als lid Raad van Toezicht bij Veluwse Onderwijsgroep in Apeldoorn.Hij is op dit moment werkzaam als en Manager Vakgroep Gelre Ziekenhuizen op de locaties Apeldoorn en Zutphen.
Lees verder

De Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden benoemt algemeen directeur Arentheem College

Met ingang van 1 augustus 2017 start Leenderd van der Deijl als algemeen directeur van het Arentheem College. Hij wordt in deze rol verantwoordelijk voor de directievoering van het Arentheem College dat bestaat uit de drie VO-scholen Thomas a Kempis, Titus Brandsma en Leerpark Presikhaaf in de regio Arnhem.Leenderd van der Deijl startte na afronding van zijn studie ontwikkelingseconomie in 1984 als docent economie op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg. In 1987 vervolgde hij zijn carrière bij de Food & ...
Lees verder

Nieuwe commissarissen voor Velison Wonen

Met ingang van 1 september 2017 zijn Karin Rosielle en Gerard Thaens benoemd als nieuwe commissarissen van Velison Wonen. Karin Rosielle vervangt de huidige voorzitter van de Raad van Commissarissen. De heer Thaens is lid en heeft als kwaliteitsprofiel Vastgoed.Per 31 juli 2017 neemt de huidige voorzitter Hans Stellingsma afscheid. Ook voor commissaris Mariëtte Heemskerk is per die datum de zittingstermijn verstreken.
Lees verder

Gerdinand Bosch benoemd als directeur Avans Diensteenheid ICT en Facilitair

Het College van Bestuur heeft met ingang van 1 juli 2017 Gerdinand Bosch benoemd tot directeur bij de Diensteenheid ICT en Facilitair.Gerdinand Bosch studeerde Organisatiewetenschappen aan de Universiteit van Tilburg. Na werkzaam te zijn geweest als organisatieadviseur is hij in 2007 in dienst gekomen bij Avans Hogeschool. Hij heeft vanaf 2009 diverse leidinggevende rollen gehad. Sinds 2014 is hij adjunct-directeur binnen de diensteenheid Financiën en Studentadministratie. Met de benoeming tot directeur DIF zet Gerdinand een nieuwe stap in zijn loopbaan. ...
Lees verder

Bram ten Kate benoemd als directeur Fontys International Business School

Het College van Bestuur heeft met ingang van 15 augustus 2017 Bram ten Kate benoemd tot directeur van Fontys International Business School in Venlo.Na zijn studie Toegepaste Onderwijskunde aan de Universiteit Twente heeft Bram zes jaar gewerkt als Business Consultant bij Andersen Consulting in Chicago en in Nederland. Sinds 2001 is Bram werkzaam bij de Hanzehogeschool; eerst als opleidingsmanager bij Small Business & Retail Management en bij Food & Business, daarna als teammanager International Business school. Vanaf 2010 is Bram Dean ...
Lees verder

Noordwijkse Woningstichting benoemt twee nieuwe commissarissen

De Raad van Commissarissen van de Noordwijkse Woningstichting heeft per 1 mei 2017 twee nieuwe commissarissen benoemd, Leo Bartelse in de functie van voorzitter en Sophia van Tol in de functie van lid. Leo Bartelse heeft altijd in de volkshuisvesting gewerkt en daar veel maatschappelijk relevante projecten opgepakt. Sophia van Tol is een zeer ervaren financieel deskundige. We wensen hen veel plezier en succes bij de Noordwijkse Woningstichting!
Lees verder

Hogeschool Inholland benoemt nieuwe domeindirecteur Onderwijs & Innovatie

Hogeschool Inholland heeft Lucas Rurup benoemd als domeindirecteur Onderwijs & Innovatie en vestigingsdirecteur Den Haag. Hij volgt hiermee Marij Urlings op en start per 1 juli met zijn werkzaamheden bij Inholland. Lucas Rurup was de afgelopen zeven jaar directeur van het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Zuid-Kennemerland. Daarvoor werkte hij bij het cluster onderzoek en ontwikkeling van de CED-Groep. Hij is Onderwijskundige met als specialisatie Instructietechnologie en heeft ook een afgeronde mediation-opleiding.
Lees verder

Zuyd Hogeschool benoemt voorzitter College van Bestuur

De Raad van Toezicht van Zuyd Hogeschool heeft de benoeming bekendgemaakt van de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur. Per 1 september 2017 neemt dr. Luc Verburgh het voorzitterschap over van Karel van Rosmalen, die heeft aangegeven na tien jaar Zuyd een nieuwe uitdaging te willen zoeken.Luc Verburgh, 55 jaar, is momenteel voorzitter van het College van Bestuur van ROC Zadkine met vestigingen in en om Rotterdam. Hij heeft ruime ervaring in zowel de onderwijssector als in het bedrijfsleven waar ...
Lees verder

Roc West Brabant benoemt nieuwe directeur Florijn College

ROC West Brabant heeft Remko Ouwehand benoemd als directeur Florijn College. Momenteel is Remko Ouwehand afdelingsmanager ‘Dier’ bij Prinsentuin College. Vanaf de herfstvakantie maakt hij de daadwerkelijke overstap naar Florijn College.

Remko beschikt inmiddels over veel jaren ervaring binnen ROC West-Brabant. Sinds 2015 werkt hij als afdelingsmanager bij Prinsentuin College. Daarvoor werkte hij bij Radius College, als afdelingsmanager voor de clusters ICT en Mediavormgeving.
Lees verder

Ons Middelbaar Onderwijs benoemt rector Sondervick College

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Monique van Roosmalen benoemd tot rector van het Sondervick College in Veldhoven. Op dit moment is zij rector van Instelling Voortgezet Onderwijs Deurne (IVO-Deurne). Monique start haar nieuwe functie op 1 augustus 2017.Monique van Roosmalen is sinds 1 mei 2011 rector van IVO-Deurne, met de deelscholen het Alfrinkcollege, het Hub van Doornecollege, het Peellandcollege en de Sprong.
Lees verder

Servatius Wonen & Vastgoed benoemt lid Raad van Toezicht

Met ingang van 21 april 2017 is mr H.M. (Harry) Loozen benoemd en toegetreden tot de Raad van Toezicht van Servatius Wonen & Vastgoed. Hiermee geeft Servatius invulling aan een zo breed mogelijke en gedifferentieerde Raad van Toezicht.De heer Loozen is directeur/eigenaar van Hoenderstaete B.V. Voorheen was hij o.a. directeur van de Kamer van Koophandel Limburg en Senior Vice President bij Océ Technologies.
Lees verder

Benoeming nieuwe manager VO - tweede fase

Het bestuur van Stichting Leerplanontwikkeling heeft de manager VO - tweede fase succesvol benoemd. Per 1 mei aanstaande gaat Willem Rosier deze functie vervullen. Willem Rosier brengt o.a. (management)ervaring mee uit eerstelijnsorganisaties zoals CPS en de IJsselgroep. Ook is hij bij Cito werkzaam geweest.
Lees verder

Benoeming nieuwe directeur-bestuurder Passend Onderwijs Almere

De Ledenraad van Passend Onderwijs Almere heeft mevrouw Hetty Vlug benoemd als nieuwe directeur-bestuurder. Zij treedt per 15 juni in functie. Mevrouw Vlug heeft bij de gemeente Amsterdam diverse functies vervuld, als laatste was zij directeur Onderwijs, Jeugd en Zorg. Hetty Vlug is zeer betrokken op Almere en grote stadsvraagstukken in het bijzonder.
Lees verder

Benoeming nieuwe bestuurder Sophia Stichting/Stichting PCPO

De Raad van Toezicht van de Sophia Stichting/Stichting PCPO heeft Ronald de Groot met ingang van 1 mei 2017 benoemd als bestuurder.

Als lid van het College van Bestuur vervult hij de onderwijsinhoudelijke portefeuille, naast Sylvia Spierenburg die verantwoordelijk is voor de portefeuille bedrijfsvoering.

Ronald de Groot heeft in het basisonderwijs uiteenlopende functies vervuld; laatstelijk als voorzitter van het College van Bestuur van Stichting Sint Bavo in Haarlem.
Lees verder

Almeerse Scholen Groep benoemt voorzitter en lid College van Bestuur

Herbert Griffioen, huidig lid van het College van Bestuur, wordt per 1 augustus a.s. de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep. Hij neemt het stokje over van Ingrid Verheggen, die per 1 augustus haar taak als voorzitter van het College van Bestuur zal neerleggen. De Raad van Toezicht heeft, op basis van een zorgvuldige procedure, besloten om per 1 juli a.s. mevrouw Barbara Dijkgraaf te benoemen in de vacature van lid College van Bestuur. Barbara ...
Lees verder

Open Universiteit benoemt Decaan Cultuur- en Rechtswetenschappen

Het College van Bestuur van de Open Universiteit heeft prof. dr. Rein de Wilde benoemd tot decaan van de faculteit Cultuur en rechtswetenschappen per 1 mei 2017 voor een periode van vier jaar. Na zijn benoeming tot hoogleraar in 2000, was De Wilde van 2005 tot en met 2015 decaan van de Maastrichtse faculteit Arts and Social Sciences. De Wilde doet nu onderzoek naar de vaak paradoxale rol van expertise binnen kennismaatschappijen.
Lees verder

Hester van Buren en Mareanne Karssen benoemd in Raad van Toezicht SOVOP

Hester van Buren is door Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Progresso (Calandlyceum Amsterdam en Lumion) benoemd als plaatsvervangend voorzitter Raad van Toezicht. Van Buren heeft van 2010 tot 2015 de functie van lid Raad van Bestuur bij woningstichting Rochdale ingevuld. In juli 2015 heeft zij daar de rol van bestuursvoorzitter overgenomen. Daarnaast is zij o.a. lid van het algemeen bestuur van AEDES.Mareanne Karssen is benoemd als lid Raad van Toezicht. Zij is als programmamanager onderwijs bij de Vrije Universiteit Amsterdam verantwoordelijk voor ...
Lees verder

Gemeente Alphen aan den Rijn benoemt Mariska de Graaff

Per 1 maart start Mariska de Graaff als afdelingsmanager Personeel & Organisatie bij gemeente Alphen aan den Rijn.Mariska vervulde de afgelopen 10 jaar bij de veilingcoöperatie Royal Flora Holland verschillende managementfuncties. Ze was onder andere P&O Manager en Manager bij Commercie tijdens een groot verandertraject. Daarvoor is ze Hoofd P&O geweest bij Stichting Kennisnet en heeft ze diverse P&O-functies vervuld bij Getronics/KPN.
Lees verder

Heliomare benoemt Lid Raad van Bestuur

Jan Welmers wordt per 1 april 2017 Lid Raad van Bestuur bij Heliomare. Hiermee zet hij zijn loopbaan voort in de zorgsector. 'Met het accepteren van een bestuursfunctie bij Heliomare gaat een reeds lang gekoesterde wens in vervulling. De uitdagingen in de zorg spreken mij enorm aan, zeker in een tijd waarin de aandacht voor kwetsbare burgers onder druk staat'. Welmers trad in 2013 toe tot het College van Bestuur van Fontys. Hij kwam van het UWV, waar hij directeur Sociaal ...
Lees verder

Katholieke Scholengemeenschap De Breul benoemt Rector/bestuurder

Per 1 april a.s. zal de heer Ferry Brokers de functie van Rector/bestuurder voor KSG De Breul invullen. Dankzij een uitvoerige procedure, in lijn met de traditie van De Breul, is zorggedragen voor een breed draagvlak voor de nieuwe Rector/bestuurder.Ferry Brokers (49 jaar) is momenteel rector van het Openbaar Lyceum De Amersfoortse Berg. Daarvoor heeft hij leiding gegeven aan een vmbo-school in Amersfoort. Zijn loopbaan is hij gestart in de regio Utrecht. Met zijn ervaring als schoolleider en zijn persoonlijke kwaliteiten ...
Lees verder

Zadkine benoemt Hoofd HRM

Op 1 maart start Jamila Eddini als hoofd HRM bij Zadkine.


Zij volgt Rien Wiegeraad op die als interim leidinggevende deze taak momenteel vervult.


Jamila komt van de TU Delft waar zij tot op heden werkzaam is als HR Manager.
Lees verder

Ons Middelbaar Onderwijs benoemt rector Odulphus Lyceum

Het bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) heeft drs. Frans Claassens benoemd tot rector van het Odulphuslyceum in Tilburg. De benoeming volgt op gesprekken met vertegenwoordigers van het managementteam, medewerkers, medezeggenschapsraad en raad van advies van de school. Frans Claassens volgt per 8 mei 2017 Delianne Hoekstra op die de school verlaat vanwege haar pensionering.Het Odulphuslyceum en het bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs zijn verheugd met deze benoeming. Vanochtend zijn betrokkenen geïnformeerd van zowel het Odulphuslyceum als het Rythovius ...
Lees verder

Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Tilburg benoemt Rector Beatrix College

Het College van Bestuur van de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Tilburg heeft Wilma van Noort MSc benoemd als rector voor het Beatrix College.Wilma van Noort heeft Bedrijfsinformatica gestudeerd aan de HES in Rotterdam, vervolgens twee eerstegraadsbevoegdheden (Bedrijfseconomie en Algemene Economie) behaald aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en tenslotte de master Management of Education afgerond aan TIAS in Tilburg. Na een start van haar loopbaan in de IT-sector heeft zij de overstap naar het voortgezet onderwijs gemaakt. In vervolg op haar ...
Lees verder

Christelijke Onderwijs Groep benoemt Directeur Services en Beleid ROC A12

Het College van Bestuur van de Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden heeft Loes Broekhof benoemd als Directeur Services en Beleid. Als lid van de algemene directie van ROC A12 zal zij zorgdragen voor de verdere professionalisering van de ondersteunende diensten.Loes Broekhof heeft bedrijfswetenschappen en economie gestudeerd. Na een loopbaan in de financiële dienstverlening heeft zij de afgelopen jaren voor het ROC Nijmegen gewerkt. Met de komst van Loes Broekhof geeft het ROC A12 invulling aan de ambitie de interne dienstverlening ...
Lees verder

Mariette Meulman benoemd bij Habeko Wonen

Habeko Wonen heeft mevrouw Mariette Meulman benoemd tot lid van de Raad van Commissarissen op voordracht van de huurdersorganisatie de Stichting Bewonersbelangen Habeko Wonen.
Mevrouw Meulman is vanaf 1995 werkzaam bij verschillende breed maatschappelijke organisaties en (kennis)instellingen in verschillende (management)posities, waaronder in het onderwijs en in het segment van de bouw en vastgoed.Binnen de raad zal zij zich op de portefeuille Marketing en Communicatie richten.
Lees verder

Academische Opleidingsschool West-Brabant benoemt Programmadirecteur

De stuurgroep van de AOS heeft per januari 2017 Eveline van Hoppe benoemd als Programmadirecteur. Mevrouw Van Hoppe heeft een afgeronde studie chemische technologie en ruime ervaring in zowel voortgezet als hoger (beroeps)onderwijs.Binnen de Academische Opleidingsschool West-Brabant participeren zes scholen van Ons Middelbaar Onderwijs en de lerarenopleidingen van de Hogeschool Rotterdam, Fontys, de Universiteit van Tilburg, de Radbouduniversiteit en de Technische Universiteit Eindhoven.
Lees verder

Remco Valk benoemd als Directeur Helicon MBO Velp.

Het College van Bestuur van Helicon Opleidingen heeft per 1 november 2016 de heer Remco Valk benoemd als Directeur Helicon MBO Velp.Remco Valk heeft Bos- en Natuurbeheer gestudeerd aan Hogeschool Larenstein Velp. Daarna heeft hij diverse functies bekleed in de groene wereld met veel contacten binnen het onderwijs: van Projectleider en Hoofd Bomendienst bij Arcadis tot Directeur van Helvoirt Groenprojecten. Zijn kennis en ervaring in het bedrijfsleven zijn van toegevoegde waarde voor Helicon Velp.
Lees verder

Omnia Wonen benoemt Jantine Clasie

Omnia Wonen heeft per 1 januari 2017 een nieuwe Manager Bemiddeling en Beheer: Jantine Clasie.
Jantine Clasie, momenteel Manager/1e loco secretaris bij Waterschap Vechtstromen, is afgestudeerd in Nederlands Recht (Universiteit Groningen).Jantine is een manager met veel ervaring, zowel in politiek bestuurlijke context van een provincie als in waterschappen. Zij weet strategie en uitvoering heel goed aan elkaar te koppelen en vindt Omnia een prachtige volgende stap in haar carrière.Jantine zal in haar rol als Manager Bemiddeling en Beheer de algehele leiding ...
Lees verder

Omnia Wonen benoemt Jan-Willem de Bruijn

Omnia Wonen heeft per 1 januari 2017 een nieuwe Manager Bedrijfsontwikkeling: Jan-Willem de Bruijn.
Jan-Willem de Bruijn, momenteel Directeur Bedrijfsvoering – CFO/CRO bij de Rabobank Noord Veluwe, is afgestudeerd bedrijfseconoom (Erasmus Universiteit).Jan-Willem heeft diverse functies binnen de Rabobank bekleed waarbij hij altijd sterke affiniteit heeft gehad met de verbinding tussen bedrijfsvoering en het primair proces. Hij is maatschappelijk betrokken en ziet zijn nieuwe functie bij Omnia als een enorme uitdaging.
Jan-Willem zal in zijn rol als Manager Bedrijfsontwikkeling de algehele leiding ...
Lees verder

Benoeming nieuw lid Raad van Toezicht bij Bevolkingsonderzoek Noord

Mirjam Kuin MBA is benoemd als lid van de Raad van Toezicht van Bevolkingsonderzoek Noord in Groningen met als aandachtsgebied Maatschappelijk Ondernemerschap, (Zorg)marketing en Branding.Zij is op dit moment werkzaam als Directeur Werk/Leerbedrijven en Werkwinkel, tevens Plv. Bestuurder bij Alescon Sociale Werkvoorziening in Assen. Zij is hiervoor onder andere werkzaam geweest als Directeur Zorg, Kwaliteit en Marketing bij GGZ Friesland, als Regiodirecteur bij Pentascope en als Manager Nationale Marketing en Communicatie bij Stenden University. Zij bekleedt op dit moment ook toezichthoudende ...
Lees verder

Edward de Gier benoemd tot rector van Scholengemeenschap Were Di

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Edward de Gier benoemd tot rector van Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard. Op dit moment is hij algemeen directeur van de Bossche Vakschool en van Van Maerlant in Den Bosch. Edward de Gier start in zijn nieuwe functie op 1 januari 2017. Hij volgt Kees Streng op die in juli 2016 met pensioen is gegaan. Tot 1 januari worden de taken van de rector waargenomen door Jan van de Rijdt.Edward de Gier (57) is sinds 22 ...
Lees verder

Thea Koster per 1 januari 2017 nieuw CvB-lid Deltion College

Thea Koster is vanaf 1 januari 2017 lid CvB bij Deltion College. Ze volgt Marc Otto op, die na ruim 7 jaar bij Deltion College nu als voorzitter CvB bij het LMC werkt.Thea Koster is vanaf 2010 Wethouder Jeugd en Onderwijs, Kennis en Innovatie en Bereikbaarheid bij de gemeente Leeuwarden. Daarvoor was zij gemeenteraadslid en organisatieadviseur bij de provincie Friesland. Thea Koster heeft zich nadrukkelijk bezig gehouden met de portefeuille Jeugdzorg en was voorzitter van de Friese stuurgroep ‘Zorg voor Jeugd’. ...
Lees verder

Nieuwe directeur-bestuurder Wooncompagnie

De Raad van Commissarissen (RvC) van de woningcorporatie heeft Yvonne van Mastrigt (51) deze maand officieel benoemd als nieuwe mede bestuurder van Wooncompagnie. Van Mastrigt neemt het stokje over van directeur-bestuurder John Hendriks. Vanaf januari 2017 zet Yvonne van Mastrigt, samen met collega bestuurder Stefan van Schaik, het collegiaal bestuur van Wooncompagnie voort. Wooncompagnie beheert 14.500 betaalbare woningen in twaalf Noord-Hollandse gemeenten en in totaal zo’n zestig kernen.‘We zijn zeer verheugd met de komst van Yvonne van Mastrigt,’ vertelt Han Quick, ...
Lees verder

Benoeming nieuw lid Raad van Toezicht bij Kober kinderopvang

Drs. Brigite van Haaften is benoemd als lid van de Raad van Toezicht van Kober kinderopvang in Breda met als aandachtsgebied Maatschappelijk Ondernemerschap.Zij is werkzaam als Bestuurder bij Stichting Dag- en Woonvoorzieningen SDW in Roosendaal. Daarvoor is zij onder andere Statenlid en Gedeputeerde geweest in de provincie Noord-Brabant. De afgelopen jaren heeft zij diverse bestuurlijke en toezichthoudende nevenfuncties bekleed, onder andere in het landelijk partijbestuur van het CDA, het onderwijs en de corporatiesector. Zij is opgeleid als orthopedagoog.
Lees verder

Gerlof Boersma nieuwe directeur Ichthus College Dronten

Het College van Bestuur van Landstede Groep heeft Gerlof Boersma per 1 januari 2017 benoemd als nieuwe directeur van het Ichthus College in Dronten.Gerlof Boersma is vanaf 2011 directeur bij ROC Menso Alting in Groningen. Hij was daar als directeur vooral actief met het verder ontwikkelen van onderwijs, waarbij hij de kwaliteit van het onderwijs steeds als uitgangspunt nam. Daarvoor was hij, bij dezelfde school, vijf jaar afdelingsmanager Economie.
Lees verder

Robert Lock benoemd tot directeur van het Stichtingsbureau van Lucas Onderwijs

Het College van Bestuur van Lucas Onderwijs heeft de heer Robert Lock benoemd tot directeur van het Stichtingsbureau van Lucas.
De heer Lock heeft langjarige ervaring bij Vereniging voor Christelijk Voortgezet Onderwijs te Rotterdam en omgeving (CVO). Komende vanuit het onderwijs is hij doorgegroeid naar de functie van directeur Bedrijfsvoering van het PENTA College.
Robert heeft zich daar breed kunnen ontwikkelen. Als lid van de Algemene Directie was hij specifiek verantwoordelijk voor financiën en control, risicomanagement, huisvesting, inkoop, personeelsbeleid en ICT ...
Lees verder

ROC West-Brabant benoemt Roy Palmen als algemeen directeur vmbo

De Raad van Bestuur heeft de heer Roy Palmen benoemd als algemeen directeur vmbo van ROC West-Brabant. Hij volgt in die functie Ton Flink op die sinds het begin van 2016 voor het ROC werkzaam is in de rol van programmadirecteur kwaliteit. Roy Palmen begint met zijn werkzaamheden op 1 november a.s.

Roy Palmen heeft de nodige ervaring opgedaan als directeur in het technisch beroepsonderwijs in Zuid-Limburg. In die hoedanigheid is hij in een leidende rol intensief betrokken geweest bij ...
Lees verder

Marc Nij Bijvank keert terug bij het Vechtdal College

Marc Nij Bijvank uit Nijverdal is vanaf 1 november de nieuwe directeur van het Vechtdal College in Hardenberg.Daarmee keert hij terug bij de school waar hij van 2001 tot 2009 werkzaam was. Eerst twee jaar als docent consumptieve techniek en daarna als teamleider in de bovenbouw van het vmbo. Vervolgens werd Nij Bijvank directeur van het Twents Carmel College in Losser en sinds 2014 bekleedt hij dezelfde funtie bij het AOC Oost in Enschede.
Lees verder

Benoeming nieuw lid Raad van Toezicht WormerWonen

De heer drs. M.A. Heerkens is per 1 september 2016 benoemd als lid van de Raad van Toezicht. Zijn benoeming is, conform de nieuwe regelgeving, getoetst door de Autoriteit Woningcorporaties.In 2017 treden twee leden van de Raad van Toezicht af. WormerWonen streeft naar continuïteit en voorspelbaarheid in bedrijfsvoering en toezicht en heeft daarom nu al één opvolger gezocht zodat deze zich optimaal kan inwerken.Michiel Heerkens is woonachtig in Castricum en is werkzaam bij het AMC als directeur. Hij is opgeleid als ...
Lees verder

Avans Hogeschool benoemt Directeur Academie voor Communicatie en User Experience en Directeur ad interim van de Diensteenheid ICT en Facilitair

Het College van Bestuur heeft Carolien Giesen per 15 september a.s. benoemd tot directeur van ACUE. Carolien is sinds januari 2014 werkzaam bij Avans als adjunct-directeur van Academie voor Ondernemerschap, Marketing en Innovatie. Ze gaf leiding aan de teams Small Business & Retail Management en Bedrijfsvoering van de academie. Daarnaast had ze zitting in een aantal stuurgroepen en was voorzitter van het Bossche directeurenoverleg. Carolien heeft Bedrijfseconomie aan de Tilburg University gestudeerd, met een specialisatie in Marketing. Na een loopbaan in ...
Lees verder

Jan Osinga benoemd tot nieuwe rector bij CSG Bogerman.

Het College van Bestuur van CVO Zuid-West Fryslân benoemt de heer Jan Osinga per 1 juli tot nieuwe rector bij csg Bogerman. Jan Osinga werkte als afdelingsleider en waarnemend rector vwo bij csg Bogerman en is al tweeëntwintig jaar werkzaam in het onderwijs. Hij was bij Stenden Hogeschool onder meer verantwoordelijk voor het opzetten van de academische pabo en werkte als programmamanager aan het hogeschool-brede verbeterprogramma ‘Kwaliteitsimpuls’. Bij de Universiteit van Twente werkte Jan als beleidsmedewerker onderwijs, als directeur vestiging Friesland ...
Lees verder

Voorzitter College van Bestuur Stichting Tangent benoemd

De Raad van Toezicht van Stichting Tangent heeft mevrouw drs. Alina Kuiper benoemd in de functie van Voorzitter College van Bestuur.Mevrouw Kuiper heeft ruime bestuurlijke ervaring in relevante functies in veelal onderwijs-georiënteerde organisaties.
Zij zal haar werkzaamheden voor Tangent aanvangen per 1 augustus 2016.
Lees verder

CVO Rotterdam benoemt 3 leden Raad van Toezicht

De Ledenraad van CVO Rotterdam heeft 3 nieuwe leden voor de Raad van Toezicht benoemd.De Ledenraad heeft, op voordracht van de Gemeenschappelijke Medezeggenschapsraad, de heer Paul Hillman en, op voordracht van de Raad van Toezicht, de heren Ardin Mourik-Geluk en Frank Koen tot lid benoemd.Paul Hillman is Directeur ICT (CIO) bij de Technische Universiteit Delft. Hiervoor heeft hij topfuncties in onder meer het onderwijs en bedrijfsleven vervuld bij organisaties zoals de Hogeschool Utrecht, diverse ROC’s, de Belastingdienst en Capgemini.Ardin Mourik – ...
Lees verder

Emmeken van der Heijden benoemd tot rector van het Van Maerlantlyceum in Eindhoven

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Emmeken van der Heijden benoemd tot rector van het Van Maerlantlyceum in Eindhoven. Op dit moment is zij directeur Dienst Onderwijs & Onderzoek van Fontys Hogescholen. Emmeken van der Heijden start haar nieuwe functie op 1 september 2016. Zij volgt Liz Chermin op.Emmeken van der Heijden (49) heeft de afgelopen 11 jaar in diverse managementfuncties binnen het hbo en wo gewerkt. Daarvoor was zij onderzoeker en docent. Sinds 2013 is Van der ...
Lees verder

Marjolein Jansen benoemd tot Lid Raad van Toezicht Hout- en Meubileringscollege

De Raad van Toezicht van het Hout en Meubileringscollege heeft, op voordracht van de Ondernemingsraad van het HMC, mevrouw Marjolein Jansen tot lid benoemd.Marjolein Jansen is op dit moment vicevoorzitter van het College van Bestuur van de Vrije Universiteit Amsterdam. Daarvoor was zij bestuurder van het Scheepvaart- en Transport College en daardoor zeer betrokken bij het vakonderwijs. Ook haar vroegere functies bij het Ministerie van OCW tonen haar betrokkenheid bij het onderwijs.De Raad van Toezicht is zeer verheugd over deze voordracht ...
Lees verder

Stichting Attendiz benoemt Paul Overakker

Stichting Attendiz benoemt Paul Overakker per 1 augustus aanstaande als nieuwe bestuurder.Paul Overakker is momenteel senior partner bij WagenaarHoes organisatieadvies. Bij diverse opdrachtgevers in de regio, maar ook daarbuiten, heeft hij op dat terrein zijn diensten bewezen. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat Paul Overakker zijn expertise in de komende jaren gaat inzetten voor Attendiz.Attendiz staat voor een aantal complexe uitdagingen. Dalende leerlingtallen met ingrijpende veranderingen in de huisvesting tot gevolg, maar ook teruglopende bekostiging en de vereveningsproblematiek zullen in ...
Lees verder

Wesselo & Partners ondertekent Executive Search Code ‘Talent naar de Top’

De Executive Search Code erkent de belangrijke rol die Executive Search bureaus kunnen vervullen bij het realiseren van een betere v/m balans in topposities. De code omvat negen principes die de kandidaat/kandidate en het ‘índuction’ proces ondersteunen.
Lees verder

Tanja Peters nieuwe voorzitter Centrale Directie Het Hooghuis

Het College van Bestuur van Stichting Carmelcollege heeft mevrouw drs. T. (Tanja) Peters (42) benoemd tot voorzitter Centrale Directie van Het Hooghuis te Oss, Heesch en Ravenstein. De benoeming gaat in per 1 september 2016. Peters volgt de heer J. Rijkers op, die met pensioen gaat.

Mevrouw Peters, in het bezit van een Masterdiploma Cultuur, Organisatie en Management, was de laatste jaren werkzaam als directeur van de sector Hospitality & Wellness van het Limburgse ROC Gilde Opleidingen. In het recente ...
Lees verder

VSNU benoemt Reinout van Brakel als Domeinleider Accountability

De VSNU heeft de heer drs. Reinout van Brakel aangesteld als Domeinleider Accountability. De heer Van Brakel heeft een lange staat van dienst als senior beleidsonderzoeker bij PWC en de laatste jaren bij Ecorys. In deze functies heeft hij zich gespecialiseerd in de onderwijssector op het gebied van onderwijsdata en institutional research. Reinout publiceert met grote regelmaat over onderzoeksrapporten en open data in het onderwijs.Bij de VSNU zal de heer Van Brakel verantwoordelijk worden voor de informatiefunctie van het bureau en ...
Lees verder

Stichting Juridische Hogeschool Avans–Fontys benoemt mr. Saskia Laseur als voorzitter van het bestuur

De huidige voorzitter van het bestuur, voormalig rechtbankpresident mr. S.J.G.N.M. Willard heeft na ruim zes jaar voorzitter te zijn geweest kenbaar gemaakt het voorzitterschap te willen overdragen. In de persoon van mr. Saskia Laseur heeft de Juridische Hogeschool kunnen voorzien in deze vacature.Saskia Laseur heeft meer dan twintig jaar ervaring in het Notariaat. Ze leerde het vak in Den Haag. Saskia is gespecialiseerd in de semi-publieke sector. Ze maakt zich in haar functie als partner en notaris bij Van Doorne sterk ...
Lees verder

Rob van Velthoven benoemd bij ROC Leeuwenborgh

De heer Ing. R.H.J.H. van Velthoven (Rob) is benoemd tot Directeur van de sector CIOS, Beveiliging, Veiligheid en Vakmanschap en Schoonheids- en Voetverzorging bij ROC Leeuwenborgh. Rob heeft langjarige ervaring in het Beroepsonderwijs. Hij heeft als interim manager verschillende opdrachten succesvol ingevuld. Daarvoor was hij in diverse functies werkzaam bij Helicon.
Lees verder

José Coenen maakt overstap naar Wesselo & Partners

José Coenen maakt overstap naar Wesselo & PartnersWe zijn verheugd dat José Coenen ons per 1 april 2016 komt versterken. José past uitstekend in ons ambitieuze team. José heeft meer dan 25 jaar ervaring in het vak van executive search. Hij is voor elke kandidaat en opdrachtgever een gedreven en stevige gesprekpartner.Zijn opdrachten verricht hij in de volle breedte van de publieke sector: onderwijs, cultuur, woningcorporaties, overheid en zorg & welzijn. Met zijn focus, kennis en uitgebreide netwerk voorziet hij in ...
Lees verder

Pedro Sayers nieuwe commissaris bij Woontij

Pedro Sayers uit Julianadorp is benoemd tot commissaris bij Woontij. Pedro Sayers is 61 jaar en was tot 2015 CFO bij ECN in Petten.
Lees verder

Nieuwe rector voor Graaf Engelbrecht in Breda

Carin Janssen wordt vanaf 1 juli de nieuwe rector op het Graaf Engelbrecht in Breda.Janssen is 55 jaar en werkt als plaatsvervangend rector op het Beatrix College, een van de twee scholen binnen de Stichting Openbaar Voortgezet Onderwijs Tilburg. Na haar studie Frans aan de VU te Amsterdam en de studie Wiskunde in Tilburg, heeft Carin Janssen bij diverse onderwijsinstellingen gewerkt als docent, conrector en plaatsvervangend rector.
Lees verder

Gabrielle Leijh nieuwe directeur Sociale Studies Den Bosch

Gabrielle Leijh wordt de nieuwe directeur van de Academie voor Sociale Studies Den Bosch (ASH). Leijh werkt al vijftien jaar bij Avans, waarvan de laatste vier jaar als secretaris van het College van Bestuur (CvB). In 2001 startte ze bij de HEAO en een jaar later stond ze aan de basis van Avans door de fusie van de Hogeschool Brabant en de Hogeschool ‘s-Hertogenbosch te ondersteunen.
Lees verder

Ralph Hennes benoemt tot manager Huisvesting & Facilitaire zaken Fontys Hogeschool.

Ralph Hennes heeft een lange carrière in de facilitaire wereld achter de rug met een sterke focus op bedrijfskundig resultaat en klanttevredenheid. Hij zal binnen Fontys mede verantwoordelijk worden voor de professionele aansluiting van facilities en huisvesting op de grote huisvestingsoperatie die daar de komende 10 jaar zal plaatsvinden.
Lees verder

Anja Grootoonk nieuwe voorzitter Horizon College

Anja Grootoonk wordt de nieuwe voorzitter College van Bestuur van het Horizon College. Ze begon haar loopbaan in het onderwijs en vervulde vervolgens diverse bestuurs- en directiefuncties. Momenteel is Grootoonk werkzaam als gemeentesecretaris van de gemeente Almere. De regio heeft ze goed leren kennen toen ze korpschef was van de politie Noord-Holland Noord.
Lees verder

Peter de Jong nieuwe bestuurder BCO Onderwijsadvies, Innofun en O2 Onderwijsadvies

Op 1 april a.s. verlaat Jack Beckers, BCO Onderwijsadvies, Innofun en O2 Onderwijsadvies. Hij gaat met pensioen.
Hij wordt opgevolgd door Peter de Jong, nu nog bestuurder van Onderwijsgroep Perspecto in Zeeuws-Vlaanderen.Peter de Jong is een ervaren adviseur en bestuurder en BCO Onderwijsadvies, Innofun en O2 Onderwijsadvies zijn verheugd dat hij de organisatie komt versterken. De afgelopen 6 jaar heeft hij leiding gegeven aan een omvangrijk veranderingsproces in relatie tot het krimpvraagstuk in de regio Zeeuws-Vlaanderen. Voor deze periode heeft hij ...
Lees verder

Juridische Hogeschool benoemt nieuwe adjunct-directeur

Morgan Bosma is benoemd als adjunct-directeur bij de Juridische Hogeschool. Als docent heeft hij ruim elf jaar voor de klas gestaan bij het Instituut Bewegingsstudies van Hogeschool Utrecht. Inmiddels is hij zes jaar werkzaam als opleidingsmanager bij de opleiding Tandprothetiek van Hogeschool Utrecht. De laatste jaren is hij bezig geweest met een volledige curriculumherziening.
Lees verder

Igor van Hooff nieuwe bestuursvoorzitter ROC Ter AA

Igor van Hooff wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van ROC Ter AA Helmond.
Met ingang van 1 mei is hij de opvolger van Antoinette Knoet – Michels.Igor van Hooff werd in 1970 in Helmond geboren en woont in Nuenen. Hij studeerde Bestuurs- en Organisatiewetenschappen en heeft een jarenlange ervaring in leidinggevende en bestuurlijke functies.
Op dit moment is hij voorzitter van het College van Bestuur van SintLucas, een mbo/vmbo-instelling met creatief-technische opleidingen en vestigingen in Eindhoven en Boxtel.
Daarvoor was hij ...
Lees verder

Saxion benoemt directeur Servicecentrum Informatie

Saxion heeft met Robin Hidding (43) een nieuwe directeur gevonden voor het Servicecentrum Informatie. Hij volgt interim-directeur Frank van den Tempel op, die sinds eind 2015 de honneurs waarnam na het vertrek van Hans Oeloff.Hidding begint per 1 maart in zijn nieuwe functie. Nu is hij nog werkzaam bij PostNL, waar hij verantwoordelijk is voor het Business Intelligence Competence Center. Daarvoor werkte hij voor KPMG. Hidding studeerde bedrijfskundig management aan de Hanzehogeschool in Groningen.
Lees verder

Trudy Vos nieuw lid College van Bestuur ROC van Twente

Vanaf 1 mei a.s. zal Trudy Vos (55) de vacante functie van lid College van Bestuur ROC van Twente vervullen. Daarmee volgt zij Remco Meijerink op, die vertrok in december voor een bestuursfunctie bij ROC Friese Poort. Met deze benoeming naast voorzitter John van der Vegt, is het College van Bestuur van ROC van Twente per 1 mei a.s. weer voltallig.Trudy Vos is op dit moment Secretaris / Algemeen directeur Regio Twente. Zij heeft een technisch wetenschappelijke achtergrond en kennis van ...
Lees verder

Richard Oerlemans nieuwe directeur dienst IT Fontys

Het College van Bestuur heeft met ingang van 11 januari 2016 Richard Oerlemans (48) benoemd tot directeur van de dienst IT. Richard heeft de Master Electrotechniek behaald aan de Technische Universiteit Eindhoven en een MBA bij Tias in Tilburg. Richard heeft de laatste zes jaar gewerkt bij de Vrije Universiteit Amsterdam als IT Directeur/Chief Information Officer (CIO). In deze functie was hij verantwoordelijk voor de transformatie van IT als operationele dienstverlener naar een partner voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering. Daarvoor heeft ...
Lees verder

Letty Demmers nieuwe voorzitter Raad van Toezicht Scalda

Waarnemend burgemeester van Vlissingen Letty Demmers wordt per 1 januari 2016 de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van Scalda. De huidige voorzitter, Harry van Waveren, oud-gedeputeerde en momenteel wethouder in de gemeente Oud-Beijerland, neemt vanwege zijn vele werkzaamheden afscheid van de Raad. Met de benoeming van Letty Demmers, voormalig Korpschef Regionaal Korps Zeeland en tot 1 april aanstaande waarnemend burgemeester van Vlissingen, wordt de ontstane vacature bij Scalda “op niveau” ingevuld.
Lees verder

Yvonne Kops benoemd tot lid van de raad van bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs

De raad van toezicht van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft dr. Yvonne Kops benoemd tot lid van de raad van bestuur van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO), een vereniging van scholen voor voortgezet onderwijs met zo’n 60.000 leerlingen verspreid over 35 scholen(gemeenschappen). Op dit moment is Yvonne Kops directeur bedrijfsvoering van de faculteit Aard- en Levenswetenschappen en de faculteit Exacte Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Zij start in haar nieuwe functie op 15 februari 2016.Yvonne Kops: “Ik werk sinds 2003 ...
Lees verder

Nieuwe rector Montessori Lyceum Flevoland benoemd

Op 1 maart 2016 start Diana Kwast-Hoekstra MSc als rector van het Montessori Lyceum Flevoland in Almere Buiten.Diana is gedurende de afgelopen vier jaar werkzaam geweest als Domeinmanager Welzijn & Gezondheid bij Windesheim Flevoland en heeft in deze functie brede ervaring opgedaan binnen het (HBO) onderwijs. Zij is nauw betrokken geweest bij het ontwikkelen van een nieuwe hogeschool, waarbij zij mede verantwoordelijk was voor de kwaliteit van het onderwijs, de bedrijfsvoering en de financiën.Herbert Griffioen, lid van het College van Bestuur ...
Lees verder

College van Bestuur ID College benoemt Domeindirecteur Techniek & ICT

Jan van Laake Msc is per 1 februari aangesteld als domeindirecteur bij ID College. Jan werkt een groot deel van zijn loopbaan bij de Hogeschool Utrecht, momenteel als Programmadirecteur Bachelors bij de Faculteit Natuur & Techniek. Recent heeft hij de Master Managementwetenschappen afgerond.ID College heeft in de persoon van Jan van Laake een enthousiaste domeindirecteur gevonden die met enthousiasme en innovatiekracht vorm zal geven aan het domein Techniek & ICT.
Lees verder

Joris Fiers nieuwe directeur Fontys Economische Hogeschool Tilburg

Het College van Bestuur heeft met ingang van 1 februari 2016 Joris Fiers (42) benoemd tot directeur Fontys Economische Hogeschool Tilburg. Hij volgt Carly ten Broeke op die, na het vertrek van Richard Kruszel, vanaf de zomervakantie als interim directeur leiding heeft gegeven aan het instituut. Fiers heeft, na zijn studie Nederlands Privaatrecht aan de Katholieke Universiteit Brabant, gewerkt bij verschillende werkgevers en hij is ondernemer geweest. Hij werkt vanaf 2002 bij de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch, de eerste vijf jaar ...
Lees verder

Marlies Verkuijlen wordt nieuwe bestuurder van Onderwijsgroep Amstelland

Onderwijsgroep Amstelland krijgt een nieuwe bestuurder. Vanaf 1 november treedt Marlies Verkuijlen toe tot het College van Bestuur. Zij volgt Bob Bijleveld op, die met pensioen gaat. Met Marlies Verkuijlen haalt Onderwijsgroep Amstelland een vaardig bestuurder in huis, met strategisch inzicht en brede kwaliteiten. Verkuijlen: “Onderwijsgroep Amstelland staat voor ‘onderwijs met een hart’. Dat past goed bij wat het onderwijs voor mij betekent. Vanuit betrokkenheid werken aan een evenwichtige ontwikkeling, zowel van leerlingen als van medewerkers. Daar zet ik graag ...
Lees verder

Sectordirecteur Economie benoemd bij ROC Da Vinci College

Michel Molier gaat vanaf 1 november aanstaande leiding geven aan de sector Economie en Ondernemerschap bij ROC Da Vinci College. Michel is afkomstig van Hogeschool Rotterdam, waar hij vanaf 2002 directeur van de Rotterdam Business School was en kwartiermaker voor het internationaliseringsbeleid. Hij heeft ruime ervaring in leidinggevende functies in het hoger beroepsonderwijs en is daarnaast actief in meerdere bestuurlijke functies.
Lees verder

Anja van Gorsel wordt partner bij Wesselo & Partners

Utrecht, 6 oktober 2015 - Per 1 oktober is Anja van Gorsel toegetreden als partner bij Wesselo & Partners. Wesselo & Partners is marktleider in executive search voor kennisintensieve instellingen en onderwijs. Anja van Gorsel was de afgelopen vijf jaar voorzitter College van Bestuur van het Albeda College. Haar brede ervaring als bestuurder, toezichthouder en ondernemer zal zij inzetten voor opdrachtgevers van Wesselo & Partners. Daarnaast zal zij zicht richten op ontwikkeling en uitbreiding van
het bureau binnen het publieke domein.
Lees verder

Marjan Weekhout nieuwe rector Twents Carmel College

Het College van Bestuur van Stichting Carmelcollege heeft mevrouw M. (Marjan) Weekhout (51) benoemd tot rector van het Twents Carmel College te Oldenzaal. De benoeming gaat in per 1 januari 2016. Mevrouw Weekhout heeft als afgestudeerd juridisch bestuurswetenschapper haar sporen in het onderwijs ruimschoots verdiend. Als voormalig organisatieadviseur bij de gemeente Hoogeveen kwam zij in 1990 in dienst bij Saxion Hogescholen. Daar bekleedde zij diverse directiefuncties: als directeur P&O, directeur Instituut ICT en directeur Academie Ruimtelijke Ontwikkeling en Bouw. De laatste ...
Lees verder

Benoeming Liduine Bremer tot directeur Faculteit Bestuur, Recht & Veiligheid - De Haagse Hogeschool

Het College van Bestuur heeft mevrouw drs. L.M. (Liduine) Bremer aangesteld als directeur van de Faculteit Bestuur, Recht & Veiligheid.Liduine Bremer is nu werkzaam als algemeen directeur van het Centrum voor Nascholing (CNA) in Amsterdam, dat is verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam. Voordat Liduine deze functie vervulde, is ze geruime tijd en in diverse functies werkzaam geweest bij de UvA en de VU, o.m. als directeur bedrijfsvoering bij verschillende faculteiten. Na afronding van haar doctoraal ...
Lees verder

Jeroen Winkels benoemd tot hoofd Academische zaken bij Open Universiteit

Jeroen Winkels, werkzaam als directeur van het Instituut voor Toegepaste Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen, is per 1 november 2015 benoemd tot hoofd Academische zaken bij de Open Universiteit.Dr. Jeroen Winkels (Groningen, 1956) studeerde sociologie en geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) waar hij in 1990 cum laude promoveerde op een studie naar gezagsrelaties in het gezin en het politieke bestel. Hij werkte vanaf 1982 als wetenschappelijk medewerker bij de RUG. Daarna was hij wetenschappelijk medewerker en hoofd statistische ...
Lees verder

Saxion benoemt directeur Hospitality Business School

Het College van Bestuur van Saxion heeft de heer Derk Blijleven MBA benoemd als directeur van de Hospitality Business School. De heer Blijleven is sinds 2011 werkzaam bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen, sinds 2012 als voorzitter van de instituutsdirectie van het Instituut voor Financieel Management. Per 1 november start hij bij Saxion.Saxion is een University of Applied Sciences, internationaal georiënteerd met de focus op Living Technology. De Saxion Hospitality Business School (HBS) bestaat uit de bacheloropleidingen Facility Management (FM), Hoger Toeristisch ...
Lees verder

Ron Kooren nieuwe voorzitter college van Bestuur Albeda College

De Raad van Toezicht van het Albeda College heeft per 15 oktober aanstaande de heer Ron Kooren benoemd als voorzitter van het college van bestuur. Ron Kooren heeft als bestuurder een belangrijke bijdrage geleverd aan het succes van de STC-Group: de verticale vakinstelling voor Scheepvaart en Transport in Rotterdam en de Rotterdam Mainport University. Deze ervaring neemt hij mee naar het Albeda College. Of zoals hij zelf aangeeft: “Het Albeda College boekt goede resultaten en is een prachtige instelling met een ...
Lees verder

Esther Schmal benoemd als Directeur diensteenheid Personeel en Organisatie

Het College van Bestuur van Avans Hogeschool heeft Esther Schmal benoemd als directeur van de Diensteenheid Personeel & Organisatie.Esther Schmal heeft na haar studie Politicologie als trainer/consultant gewerkt. Vervolgens heeft zij verschillende HR-functies vervuld bij de Technische Universiteit Eindhoven, Brainport Development NV en ASML. De afgelopen twee jaar is zij actief als adviseur en projectmanager voor diverse (onderwijs)organisaties.Het College van Bestuur is zeer tevreden over de keuze. Zij spreekt de verwachting uit dat Esther, samen met de medewerkers van de diensteenheid ...
Lees verder

Paul Slegers RA benoemd als nieuw lid College van Bestuur van de Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML).

De Raad van Toezicht heeft de heer Paul Slegers RA benoemd als nieuw lid College van Bestuur van de Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML).
Paul Slegers zal per 1 november 2015 bij SOML starten en vormt dan samen met de voorzitter Thieu Kikken het College van Bestuur van SOML. Paul Slegers is al meer dan 18 jaar actief in het onderwijsveld, eerst in het HBO bij Fontys Hogescholen waar hij gedurende 15 jaar diverse functies vervulde. Sedert 2012 is hij als lid ...
Lees verder

Jeroen Gebben voorzitter College van Bestuur Edudelta

Wethouder Jeroen Gebben wordt per 15 september de nieuwe Voorzitter van het College van Bestuur van de Edudelta Onderwijsgroep. Vanaf dat moment legt hij zijn functie als wethouder neer. Gebben was vier jaar gemeenteraadslid voor de VVD en daarna vijfenhalf jaar wethouder.
In de huidige coalitie is hij wethouder onderwijs, kinderopvang, jeugd en jeugdzorg. Bovendien is hij actief in diverse landelijke overlegorganen, waaronder de VNG commissie Onderwijs, Cultuur en Sport en de VNG commissie Jeugdzorg.Burgemeester Jan van Belzen zegt in een ...
Lees verder

Drie nieuwe leden Raad van Toezicht PCBO Apeldoorn en omgeving

Raad van Toezicht en Raad van Bestuur van de Stichting Protestants Christelijk Basis Onderwijs te Apeldoorn e.o. zijn blij met drie nieuwe leden voor de Raad van Toezicht. Vanuit deze stichting verzorgen 28 scholen met ongeveer 500 medewerkers onderwijs aan 6500 leerlingen.De nieuwe leden van de Raad van Toezicht zijn:Prof. Dr. Bas Ter Weel is hoogleraar economie aan de Universiteit van Maastricht en adjunct directeur van het Centraal Plan Bureau. Hij woont in Apeldoorn. Mevrouw Carlien Krist Spit MsC is onderwijsdirecteur ...
Lees verder

Nieuw College van Bestuur Onderwijsstichting MOVARE

De Raad van Toezicht van Onderwijsstichting MOVARE heeft met genoegen meegedeeld dat MOVARE per 15 augustus 2015 een nieuw College van Bestuur heeft.

Met ingang van deze datum is de heer Ryszard Kruszel benoemd als voorzitter van het College van Bestuur; mevrouw Kiki Huijnen-Becks is per genoemde datum benoemd als lid van het College van Bestuur. Met de benoemingen van de heer Kruszel en mevrouw Huijnen-Becks krijgt MOVARE een inspirerend, verbindend bestuur, dat ervaring heeft op de gebieden onderwijs, management ...
Lees verder

Almeerse Scholen Groep benoemt rector Oostvaarderscollege

Het Oostvaarders College in Almere Buiten krijgt vanaf 1 september een nieuwe rector. Mark Manders gaat bij de start van het nieuwe schooljaar aan de slag op de school. De nieuwe rector heeft ruime ervaring. De afgelopen zeven jaar was hij rector-bestuurder van het Amstelveen College.'Ik denk dat Mark een bekwame, daadkrachtige en enthousiaste rector is voor het Oostvaarders College,' aldus een tevreden Herbert Griffioen, lid van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep. Het Oostvaarders College heeft ca. ...
Lees verder

Almeerse Scholen Groep benoemt nieuwe rector De Meergronden

Op 1 augustus 2015 start Simone de Kruijk als rector van OSG De Meergronden in Almere Haven. Zij neemt het stokje over van Joséphine Rutten die aan het einde van dit schooljaar vertrekt als rector van de school.Herbert Griffioen, lid van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep, is zeer tevreden met de benoeming van mevrouw De Kruijk. “Ik ben ervan overtuigd dat Simone de ervaren vakvrouw is die De Meergronden nodig heeft en ik weet zeker dat zij ...
Lees verder

Nieuwe voorzitter College van Bestuur voor Katholiek Primair Onderwijs Amersfoort (KPOA)

De huidige voorzitter Wil Ellenbroek wordt per 01-07-2015 opgevolgd door de heer Winfried Roelofs, als voorzitter van het College van Bestuur. De heer Roelofs heeft ruime ervaring in het onderwijsveld en is de laatste jaren werkzaam geweest als bestuurder van een organisatie gericht op het opleiden van leraren voor het primair onderwijs. Het College van Bestuur wordt dan vanaf 1 juli 2015 gevormd door de heer Winfried Roelofs en de heer Bert Dekker. De Raad van Toezicht heeft er het volste ...
Lees verder

Mare de Groot nieuwe directeur Studentzaken bij Zuyd Hogeschool

Op 1 juli 2015 start Mare de Groot als directeur van de dienst Studentzaken. Mare de Groot (1971) studeerde Culturele Bedrijfsvoering aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Momenteel is zij werkzaam als zakelijk directeur van Het Laagland, een professioneel theatergezelschap in Sittard. Onder haar leiding heeft deze organisatie een grote ontwikkeling doorgemaakt in bedrijfsmatigheid en publieksbereik. Daarvoor was Mare werkzaam als zakelijk leider en projectleider bij diverse theater- en dansgezelschappen.
Lees verder

Bert Kozijn nieuwe rector Hermann Wesselink College

Het College van Bestuur van de Cedergroep is verheugd dat de heer drs. Bert Kozijn (51 jaar) vanaf het schooljaar 2015-2016 de nieuwe rector van het Hermann Wesselink College (HWC) wordt.

De heer Kozijn heeft ruime ervaring als leidinggevende in het voortgezet onderwijs. Zo is hij momenteel directeur van Lyceum de Grundel (Hengelo) en Twickelcollege (Delden). Eerder was hij unitleider van CSG Reggesteyn (Nijverdal).

De heer Kozijn zal, vanuit zijn passie voor onderwijs en de leerlingen, het internationale profiel ...
Lees verder

Frank Buskermolen benoemd als directeur Instituut voor Communicatie - HU

De Faculteit Communicatie en Journalistiek van Hogeschool Utrecht heeft in drs. Frank Buskermolen een nieuwe directeur gevonden voor het Instituut voor Communicatie. Frank Buskermolen is al interim-directeur en zal nu permanent de directie komen versterken.Frank Buskermolen was eerder werkzaam als (interim) manager en directeur bij onder meer de Haagse Hogeschool, InHolland en Windesheim en als projectleider voor diverse sectoren en werkvelden in het beroepsonderwijs en hoger onderwijs. Lem van Eupen, faculteitsdirecteur van de Faculteit Communicatie en Journalistiek, is verheugd over de ...
Lees verder

Deltion College benoemt adjunct-directeur sector Techniek & Vormgeving

Het College van Bestuur van het Deltion College in Zwolle heeft Harald Leeuwis benoemd als adjunct-directeur voor de sector Techniek & Vormgeving. De heer Leeuwis is zijn loopbaan gestart bij de Marine. Aansluitend is hij werkzaam geweest in het bedrijfsleven en als manager in het beroepsonderwijs. Momenteel is de heer Leeuwis werkzaam als voorzitter College van Bestuur van de Stichting SCPO Lelystad. Per 1 april 2015 zal hij de directie van de sector Techniek & Vormgeving versterken.
Lees verder

Titia Bredée nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de Hogeschool iPabo Amsterdam/Alkmaar

De Raad van Toezicht van de Hogeschool iPabo, een interconfessionele lerarenopleiding voor leraren basisonderwijs met vestigingen in Amsterdam en Alkmaar, heeft drs. Titia Bredée benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur. Vanaf 1 mei a.s. volgt ze Dr. Ir. Jan Houben op, die daar de afgelopen jaren interim-voorzitter was.Titia Bredée (53) heeft ruime ervaring als leidinggevende in het hoger beroepsonderwijs. Zij is thans faculteitsdirecteur van de Faculteit Educatie van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Daarvoor had ze vergelijkbare functies ...
Lees verder

Henk van den Heuvel benoemd als directeur van de Nieuwste Pabo

De Colleges van Bestuur van Zuyd Hogeschool en van Fontys Hogescholen hebben met ingang van 1 april 2015 Henk van den Heuvel benoemd als directeur van de Nieuwste Pabo.Henk was de afgelopen zeven jaar voorzitter van het College van Bestuur van Onderwijsgemeenschap Venlo en Omstreken (OGVO). Daarvoor was hij werkzaam als directeur bij diverse opleidingsinstituten van Fontys in Venlo, Eindhoven en Sittard. Henk is, na een opleiding aan de Pedagogische Academie en doctoraal Engelse Taal- en Letterkunde in Utrecht, zijn carrière ...
Lees verder

Avans Hogeschool benoemt Pien Versteegh als Directeur ASIS

Het College van Bestuur van Avans Hogeschool heeft dr. Pien Versteegh benoemd als Dean Avans School of International Studies.
Pien is op dit moment nog werkzaam als directeur Support Services bij Hogeschool Windesheim waar zij zich sinds 2012 bezighoudt met strategie- en beleidsontwikkeling, kwaliteitscontrole, HRM en communicatie. Daarvoor heeft zij zes jaar in diverse functies voor Tilburg University gewerkt op diverse beleidsvelden als onderzoeksstrategie en beleid, ICT, strategische projecten, huisvestingsbeleid en campusontwikkeling, financiën en planning en control. Zij start in haar ...
Lees verder

Bert Verveld benoemd tot voorzitter College van Bestuur AHK

De Raad van Toezicht van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK) heeft Bert Verveld benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur. Hij volgt op 1 maart 2015 Jet de Ranitz op, die sinds 1 december 2014 de nieuwe voorzitter van Hogeschool Inholland is. Verveld is op dit moment algemeen directeur van het Bureau van de Rijksuniversiteit Groningen.Bert Verveld (Hengelo, 1957) is sinds 2000 als algemeen directeur van het Bureau van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) onder andere verantwoordelijk voor de ...
Lees verder

College van Bestuur Wellantcollege benoemt Frederieke van der Vloed als Regiodirecteur

Met ingang van 1 februari 2015 is Frederieke van der Vloed benoemd tot regiodirecteur voor de regio Maaslant. Zij is de opvolgster van Gerda Huizinga. Frederieke van der Vloed (45) heeft na haar studie Bestuurskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (1993) zes jaar gewerkt als adviseur en beleidsmedewerker bij het bestuursdepartement van het ministerie van Justitie in Den Haag. In 1999 heeft ze de overstap gemaakt naar de consultancy wereld. Als (managing) consultant, coach en trainer heeft ze ruim tien jaar ...
Lees verder

Albert Nuss benoemd als voorzitter centrale directie Connect College

Stichting Onderwijs Midden Limburg, bevoegd gezag van het Connect College heeft de benoemingsprocedure voor de functie van voorzitter centrale directie afgerond.Met ingang van 1 januari start dhr. Albert Nuss als opvolger van dhr. Jan Fasen als voorzitter van het Connect College in Echt. Dhr. Nuss was laatstelijk actief als wethouder van de Gemeente Maastricht.Hiervoor was hij o.a. werkzaam als docent en als algemeen directeur van onderwijsvakbond AOB.
Lees verder

Hendrik-Jan van Arenthals benoemd tot Voorzitter van het College van Bestuur Scalda

De Raad van Toezicht van Scalda heeft Hendrik-Jan van Arenthals benoemd tot Voorzitter van het College van Bestuur. Hij zal vanaf 1 maart 2015 met Marijn Nelen leiding geven aan de organisatie. Hendrik-Jan van Arenthals is nu nog directeur-bestuurder van Mondia Scholengroep in Middelburg en Vlissingen.De Raad is van oordeel dat met Hendrik-Jan van Arenthals een krachtig en herkenbaar bestuurder in huis wordt gehaald die in staat is de organisatie mee te nemen in nieuwe ontwikkelingen. Hij kan bogen op een ...
Lees verder

Ineke Schaveling benoemd tot sectordirecteur van het Han Fortmann

Mw. drs. W. (Ineke) Schaveling-Buitenkamp is benoemd tot de nieuwe sectordirecteur locatie Han Fortmann bij het Trinitas College. Zij zal op 1 maart 2015 in dienst treden.

Ineke Schaveling (1960) heeft haar onderwijsbevoegdheid handvaardigheid en kunstgeschiedenis behaald aan de Academie voor beeldende kunsten in Groningen en haar MO-B pedagogiek in Amsterdam. Daarna heeft zij aan de Universiteit van Amsterdam haar doctoraal onderwijskunde behaald.
Ze heeft een lange carrière in het onderwijs achter de rug als docente, schoolopleider en trainer. Ze ...
Lees verder

Sabine van Gent benoemd bij Avans Hogeschool - DMCS

Het College van Bestuur van Avans Hogeschool heeft drs. Sabine van Gent benoemd als directeur van de Diensteenheid Marketing, Communicatie en Studentenzaken (DMCS).Sabine is Oostenrijkse van geboorte. Het gymnasium heeft ze in Graz doorlopen en aan de Universiteit van Tilburg heeft ze haar doctoraal behaald aan de faculteit sociale en gedragswetenschappen met als specialisatie marketing, management en kwaliteit van diensten.

Na haar studie is Sabine aan de slag gegaan bij de Technische Universiteit Eindhoven. Sinds 2001 op directieniveau, onder andere ...
Lees verder

Veluwse Onderwijsgroep benoemt Tjeerd Biesterbosch tot Algemeen Directeur Voortgezet Onderwijs

Het College van Bestuur van de Veluwse Onderwijsgroep heeft de heer Tjeerd Biesterbosch Msc benoemd als Algemeen Directeur voor het Voortgezet Onderwijs. De heer Biesterbosch is momenteel Directeur Landstede voor de eenheid Thomas a Kempiscollege, Centre for Sport and Education, JenaXL en Praktijkonderwijs. Hiervoor heeft de heer Biesterbosch in verschillende directiefuncties bij Landstede en haar rechtsvoorgangers gewerkt.
De heer Biesterbosch heeft de ambitie om als Algemeen Directeur VO een bijdrage te leveren aan goed onderwijs en gaat de uitdaging aan om ...
Lees verder

Jeroen van den Oord nieuwe directeur Markiezaat College

De Raad van Bestuur van ROC West-Brabant heeft Jeroen van den Oord benoemd tot nieuwe directeur van het Markiezaat College in Bergen op Zoom. Van den Oord, 53 jaar, is nu nog werkzaam bij Scalda (het ROC in Zeeland), als directeur Techniek.In zijn huidige positie is hij verantwoordelijk voor zowel het College voor Techniek en Design als voor het College voor Maintenance en Procestechniek. Het Markiezaat College in Bergen op Zoom komt daarvoor op 1 februari 2015 in de plaats.
Van ...
Lees verder

Karen Neervoort wordt directeur Fontys Hogeschool voor de Kunsten

Karen Neervoort, directeur van de faculteit Theater & Dans bij ArtEZ is benoemd tot directeur van Fontys Hogeschool voor de Kunsten.De afgelopen 7 jaar heeft Karen zich met grote betrokkenheid ingezet voor ArtEZ en de faculteit Theater & Dans in het bijzonder.
Lees verder

Jan Kroon nieuwe rector Marne College

Het College van Bestuur van CVO Zuid-West Fryslân heeft Jan Kroon benoemd tot nieuwe rector bij het Marne College in Bolsward.Jan Kroon is 28 jaar werkzaam binnen het voortgezet onderwijs. Hij was onder andere werkzaam als directeur van het Samenwerkingsverband Voortgezet Onderwijs Zwolle en Regio en later als directeur bij TalentStad Landstede voortgezet onderwijs.Kroon vindt het van groot belang om het Marne College een sterke en krachtige positie in de omgeving te geven. Hij is graag in- en extern het gezicht ...
Lees verder

Almeerse Scholen Groep benoemt nieuwe directeur Buitenhout College

Met ingang van 1 januari 2015 start Franka Rodrigues als directeur van het Buitenhout College in Almere Buiten. Na het vertrek van oud - directeur Barry Lommen in augustus dit jaar, zocht het bestuur naar een waardig opvolger.Herbert Griffioen, lid van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep, is zeer tevreden met de benoeming van Rodrigues. “We zochten een directeur met veel ervaring in een leidinggevende positie binnen het onderwijs. Iemand die zich sterk verbonden voelt met het vmbo ...
Lees verder

Nieuw lid College van Bestuur Zuyd Hogeschool benoemd

Uiterlijk 1 december 2014 wordt Olaf van Nugteren het nieuwe lid van het College van Bestuur van Zuyd. Hij neemt de portefeuille over van Remmelt Vetkamp.Olaf van Nugteren is nu lid van het College van Bestuur van SUMMA College (een ROC) in Eindhoven en heeft een flinke staat van dienst bij onder meer de TU-e Eindhoven.
Lees verder

Carola Hageman nieuwe adjunct-directeur Vereniging Hogescholen

Per 1 oktober wordt Carola Hageman de nieuwe adjunct-directeur bij de Vereniging Hogescholen. Zij volgt Arian van Staa op die als programmamanager overstapt naar het project '10voordeleraar'. Hageman zal samen met directeur Ad de Graaf de directie vormen van de brancheorganisatie voor het hoger beroepsonderwijs.Hageman was sinds 2012 directeur van het Instituut voor Communicatie van de Hogeschool Utrecht. Daarvoor was zij interim-manager bij onder meer de Universiteit van Amsterdam, de Hogeschool van Amsterdam en de Hogeschool NCOI. Tussen 1987 en 2009 ...
Lees verder

Almeerse Scholen Groep benoemt nieuwe rector Helen Parkhurst

Met ingang van 1 november 2014 start Theo Jaspers als rector van Daltonschool Helen Parkhurst in Almere Stad. Hij neemt het stokje over van Pieter Hogenbirk die aan het einde van dit schooljaar vertrekt als rector van de school.Herbert Griffioen, lid van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep, is zeer tevreden met de benoeming van Jaspers. “We zochten een rector met ruime onderwijservaring, affiniteit met Daltononderwijs en ervaring met het bèta profiel van de school. Dit profiel vraagt ...
Lees verder

Fridse Mobach benoemd tot Lid College van Bestuur bij Stichting Carmelcollege

De Raad van Toezicht van Stichting Carmelcollege heeft drs. F.H. (Fridse) Mobach per 1 oktober 2014 benoemd tot lid College van Bestuur. De 48-jarige Mobach (uit Losser, getrouwd en vader van drie kinderen) is momenteel directeur stedelijke ontwikkeling bij de gemeente Enschede. Daarvoor was hij er werkzaam in diverse directie- en managementfuncties. In het verleden werkte hij bij PWC en de politie. Mobach heeft na zijn middelbare schooltijd in Utrecht, de opleiding Bestuurskunde aan de Universiteit Twente afgerond. Daarna volgde hij ...
Lees verder

Rafael van Crimpen benoemd bij Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten

Het College van Bestuur van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten heeft Rafael van Crimpen benoemd tot directeur van de Academie voor Beeldende Vorming. Van Crimpen is op dit moment directeur van de Academie Verloskunde Maastricht. Zij volgt Mathilde Zierikzee op, die haar interim-opdracht afrondt.Rafael van Crimpen (1959) is sinds 2009 directeur van de Academie Verloskunde van Zuyd Hogeschool. In deze functie was zij onder andere verantwoordelijk voor de positionering van de Academie na de fusie met Zuyd Hogeschool, de ontwikkeling ...
Lees verder

Viktor Wijnen-de Bont nieuwe directeur HKU Games en Interactie

Viktor Wijnen-de Bont wordt de nieuwe directeur van HKU Games en Interactie, een van de acht schools van HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht). Het College van Bestuur van HKU heeft hem benoemd per 1 juli aanstaande.

Viktor Wijnen-de Bont is sinds 2008 managing director van de Dutch Game Garden (DGG), de aanjager van game-bedrijvigheid in de ruimste zin van het woord. Met zijn uitgebreide netwerk, kennis en ervaring in bedrijfsleven, kennisinstellingen en politiek is hij een goede aanvulling op ...
Lees verder

Nieuwe directeur/bestuurder de Lindenberg, Huis voor de Kunsten

Met ingang van 1 september 2014 zal Ilse Verburgh (51) de functie van directeur/bestuurder van de Lindenberg vervullen. De positie was vacant vanwege het aanstaande vertrek van de huidige directeur Bart Vaessen.Ilse Verburgh bekleedt momenteel sinds 2008 dezelfde positie bij Markant, centrum voor Kunsteducatie in Apeldoorn. Daarvoor was zij in diverse functies werkzaam in de culturele sector. Verburgh studeerde muziek aan het conservatorium in Rotterdam en aan de Hannover Hochschule für Musik en volgde verschillende leergangen strategisch management in de publieke ...
Lees verder

Avans Hogeschool benoemt directeur Academie Social Studies Breda

Het College van Bestuur van Avans Hogeschool heeft Margo van der Put–van der Vange MSc benoemd tot directeur van de Academie Social Studies Breda per 16 juni 2014.Margo is 25 jaar werkzaam in de zorg-en welzijnsector. Na haar opleiding HBO-Verpleegkunde bekleedde zij functies in de wijkzorg, de kraamzorg en vooral in de jeugdzorg. Al snel kreeg zij in de genoemde domeinen managementverantwoordelijkheden.Vanaf 2005 werkt Margo bij ZuidZorg in Eindhoven. Aanvankelijk als sectormanager en vanaf 2012 als directeur. Alle veranderingen in de ...
Lees verder

Benoeming nieuw lid College van Bestuur ROC TOP

Ir. Hans Bol wordt per 1 april 2014 het nieuwe lid van het College van Bestuur van ROC TOP. Zijn benoeming geldt voor een periode van twee jaar. Samen met de voorzitter CvB, Ineke van der Linden, vormt hij vanaf die datum het bestuur van ROC TOP. Zij gaan samen leiding geven aan de verdere ontwikkeling en profilering van ROC TOP.

Op dit moment is Hans Bol interim-manager en investeerder. Hij was tot eind 2013 gedurende zes jaar bestuurder ...
Lees verder

Marieke van den Hurk benoemd tot Collegedirecteur Norbertuscollege

Marieke van den Hurk is benoemd tot Collegedirecteur Norbertuscollege bij OMO scholengroep Tongerlo. Zij studeerde verpleegkunde, pedagogiek en psychologie. Binnen Fontys was zij naast docent, stagecoördinator en teamleider van de afdeling zakelijke dienstverlening ook teamleider van het opleidingsteam Pedagogiek in Den Bosch en van het deeltijdopleidingteam in Tilburg. Vanaf juli 2011 is ze binnen Fontys werkzaam geweest bij de dienst Onderwijs en Onderzoek als manager bedrijfsvoering.
Lees verder

Hans de Clercq benoemd tot directeur Instituut Media HU

De Faculteit Communicatie en Journalistiek van Hogeschool Utrecht verwelkomt per 1 april 2014 drs. Hans de Clercq in haar midden als nieuw directielid en nieuwe directeur voor het Instituut voor Media. Het College van Bestuur heeft hem, op voordracht van de benoemingsadviescommissie, benoemd. Hans de Clercq volgt Peter de Vries op, die 1 november 2013 is gestart als directeur HKU Media bij de Hogeschool voor de Kunsten.Hans de Clercq is tot die datum Manager van de Opleiding Journalistiek en het Kenniscentrum ...
Lees verder

Rob van Linschoten treedt toe tot College van Bestuur O2G2

Met ingang van 1 april 2014 treedt Rob van Linschoten toe tot het College van Bestuur van O2G2. De heer Van Linschoten werkt momenteel als Dean van het Instituut voor Bedrijfskunde bij de Hanzehogeschool Groningen. Hij is daarnaast verantwoordelijk voor het Kenniscentrum Noorderruimte en leading Dean van het Energie-onderwijs van de Hanzehogeschool.De Raad van Toezicht van O2G2 is verheugd met de benoeming en is vol vertrouwen dat de heer Van Linschoten een waardevolle bijdrage zal leveren aan de verdere professionalisering van ...
Lees verder

Nieuwe voorzitter College van Bestuur Alfa-college

Wim Moes is door de Raad van Toezicht van de Stichting Christelijk Regionaal Opleidingencentrum Noord- en Oost-Nederland benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur van het Alfa-college. In deze functie volgt hij Engel Antonides op die met ingang van 1 maart 2014 het Alfa-college verlaat in verband met het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd.Drs. Wim Moes is 46 jaar. Hij heeft een ruime ervaring in leidinggevende en bestuurlijke functies in het onderwijs. Sinds 2005 is hij directeur-bestuurder van de VCOG, ...
Lees verder

Directeur Leer- en Innovatiecentrum benoemd bij Avans hogeschool

Het College van Bestuur van Avans hogeschool heeft mevrouw dr. M. (Mirjam) Woutersen per 1 januari 2014 benoemd tot directeur van het Leer- en Innovatiecentrum. Mirjam (1968) heeft veel ervaring in het onderwijsveld. Na haar studie Algemene en Toegepaste Taalwetenschap aan de Radboud Universiteit is zij eerst het onderzoek ingegaan. In 1997 is zij gepromoveerd op het proefschrift 'Bilingual word perception'. Als adviseur bij het IOWO kreeg zij voor het eerst te maken met accreditaties van HBO bacheloropleidingen; bij de NVAO ...
Lees verder

Annette van ’t Sant benoemd als Algemeen Directeur praktijkonderwijs Quadraam

Op 1 januari 2014 krijgen dePraktijkscholen Quadraam een nieuwe algemeen directeur: Annette van 't Sant. Zij volgt Hans Witt op, die vanaf 1 september algemeen directeur a.i. is.Annette van ’t Sant (1957) heeft in haar loopbaan ruime ervaring als directeur en bestuurder opgebouwd, in de sectoren (jeugd)zorg en beroepsonderwijs. In haar functie bij Quadraam gaat zij leidinggeven aan het Praktijkonderwijs zoals dat wordt verzorgd op de twee scholen Produs en Symbion.
Lees verder

ROC van Amsterdam benoemt drs. A. Knetsch als Voorzitter Directie MBO-College West

Per 1 januari 2014 start Aad Knetsch als Voorzitter directie MBO-college West binnen het ROC van Amsterdam-Flevoland.Het MBO-college West verzorgt opleidingen voor beroepen in de sectoren zorg, welzijn en laboratoriumonderwijs.Aad Knetsch (1956) studeerde Orthopedagogiek aan de Rijksuniversiteit Leiden en heeft zowel directie-ervaring in de sectoren jeugdzorg als beroepsonderwijs. Momenteel werkt hij als directeur bij LSG-Rentray. Hiervoor werkte hij als directeur GDW bij ROC Landstede en als directeur CIOS, Zorg en Welzijn bij ROC Rijn IJssel.
Lees verder

Marinda Verhoeven nieuwe directeur HKU Design

Marinda Verhoeven wordt de nieuwe school-directeur van HKU Design. Het College van Bestuur heeft haar benoemd na een unanieme voordracht door de benoemingsadviescommissie.

Marinda Verhoeven (1976) is op dit moment studieleider Grafisch Ontwerpen bij AKV St. Joost en daarnaast eigenaar van 300procent, grafisch ontwerpstudio en kunstgalerie. Zij combineert een kunstzinnige achtergrond als grafisch ontwerper (Willem de Kooning Academie) met een mastergraad in comparitive arts and media studies (VU).
Lees verder

Peter de Vries nieuwe directeur HKU Media

Peter de Vries wordt per 1 januari 2014 de nieuwe schooldirecteur van HKU Media. Het College van Bestuur heeft hem benoemd na een unanieme voordracht door de benoemingsadviescommissie.

Peter de Vries (1958) is een ervaren manager in zowel het hoger onderwijs als in de mediawereld. Op dit moment werkt hij als directeur van het Instituut voor Media aan de Hogeschool Utrecht, waar hij leiding geeft aan de bacheloropleidingen Journalistiek en Communication and Multimedia Design. Daarvoor was Peter de Vries onder ...
Lees verder

Nieuwe voorzitter College van Bestuur voor ROC TOP

Ineke van der Linden wordt per 1 oktober 2013 de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van ROC TOP. Zij gaat leiding geven aan de verdere opbouw van ROC TOP én draagt zorg voor de externe profilering van de instelling.Op dit moment is Ineke van der Linden Voorzitter van het Domein Economie en Management van de HES, de Hogere Economische School van de Hogeschool van Amsterdam. Daarvoor bekleedde zij diverse managementfuncties bij de Hogeschool Utrecht. Zij heeft de afgelopen jaren ...
Lees verder

Roel Scheepens benoemd als Rector Sint-Janslyceum (OMO)

Ons Middelbaar Onderwijs benoemt Roel Scheepens als rector voor het Sint-JanslyceumRoel Scheepens is sinds 2009 algemeen directeur van de internationale school in Leipzig. Vanaf 2007 was hij daar al werkzaam als hoofd van de middelbare school. Daarvoor was hij onder andere conrector bij het Stedelijk Gymnasium in Nijmegen, docenttrainer aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en docent op de internationale school in München en in Arnhem.Scheepens heeft zijn International Baccalaureate behaald op de internationale school Lester Pearson UWC in Canada. ...
Lees verder

Hans Zloch nieuwe rector Kennemer College Havo/Vwo

Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland heeft drs. Hans Zloch per 1 augustus 2013 benoemd als rector voor het Kennemer College Havo /Vwo in Beverwijk. Hans Zloch is momenteel werkzaam als interim-leidinggevende en adviseur in het onderwijs. Hiervoor was hij als directeur verantwoordelijk voor de Universitaire Lerarenopleiding en de contractportefeuille voortgezet onderwijs van de Vrije Universiteit in Amsterdam.
Lees verder

Erik Koldewijn benoemd bij ROC van Twente

Het ROC van Twente heeft de heer Erik Koldewijn benoemd als Directeur MBO College Dienstverlening & Gastvrijheid. Momenteel is de heer Koldewijn werkzaam in de functie van Manager van de opleidingen Horeca, Toerisme & Recreatie, Sport & Veiligheid, ICT, Beeld & Geluid bij het ROC A12. Erik Koldewijn start 15 augustus. Erik is 42 jaar oud en woont in Enschede.
Lees verder

Hubert Roza benoemd bij Almeerse Scholen Groep

Met ingang van 1 augustus 2013 start Hubert Roza (45) als rector van het Arte College.Ingrid Verheggen, voorzitter van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep, is zeer tevreden met de benoeming van de heer Roza. “We zochten een rector met ruime onderwijservaring die goed past bij het kunst- en cultuurprofiel van het Arte College. Het vernieuwende onderwijsconcept met leerpleinen en leerdomeinen vraagt om visionair leiderschap. Wij zijn ervan overtuigd die match in Hubert Roza te hebben gevonden”, aldus ...
Lees verder

Florus Roelofsen benoemd bij ROC van Amsterdam

Het ROC van Amsterdam heeft Florus Roelofsen benoemd alsVoorzitter directie MBO-college Westpoort en Noord. Momenteel is de heer Roelofsen werkzaam in de functie van Lid Domein Directie Economie & Management bij de Hogeschool van Amsterdam. Hiervoor is hij werkzaam geweest bij de Rodin-Groep in de functie van Senior Adviseur en bij het ROC van Leiden als Directeur van de unit Onderwijs, Welzijn en Zorg. Florus start per 1 juli 2013.
Lees verder

Mareanne Karssen benoemd als Programmamanager Onderwijs bij de Vrije Universiteit Amsterdam

Als programmamanager onderwijs wordt Mareanne Karssen de komende jaren verantwoordelijk voor de vernieuwing van het onderwijs aan de VU. Ze doet dit samen met een programmateam en onder leiding van de rector. Daarbij gaat het om de voorbereiding van de Instellingsaudit, de verbetering van de onderwijskwaliteit en het studiesucces van studenten, de vernieuwing van het bachelor- en masteronderwijs, de verdere ontwikkeling van de facultaire kwaliteitszorg en het verhogen van de scores op de Nationale Studenten Enquête. Bovendien zal Karssen zorgen voor ...
Lees verder

Anita van Pol benoemd tot directeur AFM bij Avans Hogeschool

Het College van Bestuur van Avans Hogeschool heeft mevrouw mr. A. (Anita) van Pol (49) benoemd tot directeur van de Academie voor Financieel Management (AFM) met ingang van 1 januari 2013.Anita heeft een ruime managementervaring. Zij heeft de afgelopen jaren verschillende functies bekleed bij de Belastingdienst. Zij was hier achtereenvolgens teammanager (belastingkantoor Helmond), Interim directielid (Centrale Administratie Apeldoorn) en Directeur MKB (belastingdienst Limburg).
Lees verder

Christa Compas benoemd als Lid College van Bestuur bij OVO Zaanstad

Christa Compas wordt met ingang van 1 februari 2013 benoemd als Lid College van Bestuur bij Openbaar Voortgezet Onderwijs Zaanstad. Momenteel is Christa werkzaam in de functie van directeur bestuurder Onderwijs Adviesbureau ABC te Amsterdam. Vóór haar aanstelling bij het Onderwijs Adviesbureau is zij onder andere werkzaam geweest bij het Nova College in de functie van directeur Bedrijfsvoering en bij de Dienst Samenleving gemeente Apeldoorn als adjunct-directeur.
Lees verder

Het Stedelijk Gymnasium Breda heeft een nieuwe rector

Mevrouw dr. Hetty Mulder (57) is vanaf 4 februari 2013 de nieuwe rector van het Stedelijk Gymnasium Breda.
Zij is nu sectormanager Tweede Fase bij SLO, het Nationaal Expertisecentrum Leerplanontwikkeling, in Enschede.

Na haar eindexamen Gymnasium Bèta en haar studie Franse taal- en letterkunde heeft mevrouw Mulder op diverse scholengemeenschappen gewerkt als docent Frans en als conrector.
Binnen de SLO is zij actief geweest als leerplanontwikkelaar, adviseur en projectleider op vrijwel alle terreinen van het onderwijs. Zij heeft meegewerkt aan ...
Lees verder

Gabriëlle Kuiper nieuwe voorzitter Faculteit Kunst en Economie - HKU

Gabriëlle Kuiper is per 1 november a.s. benoemd tot voorzitter van het bestuur van de Faculteit Kunst en Economie bij de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Uit een uitgebreide sollicitatieprocedure, waaraan ook een aantal sterke externe kandidaten deelnamen, kwam Gabriëlle als beste naar voren. De sollicitatieprocedure werd in gang gezet na het vertrek van de vorige faculteitsvoorzitter, Marjolijn Brussaard, naar de Nottingham Trent University.

Gabriëlle Kuiper is sinds 2002 verbonden aan de HKU. Allereerst werkte ze samen met lector Kunst ...
Lees verder

John van der Vegt benoemd als Voorzitter College van Bestuur bij ROC van Twente

Vanaf 1 februari a.s. zal John van der Vegt (53) de vacante functie van Voorzitter College van Bestuur ROC van Twente gaan vervullen. Daarmee volgt hij Hans Schutte op, die sinds 1 september jl. werkzaam is als directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.John van der Vegt is vanaf 2008 Voorzitter College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep. Deze scholengroep bestaat uit acht scholen voor Voortgezet Onderwijs en 50 basisscholen. Daarvoor was ...
Lees verder

Lucienne Hoogwerf benoemd als onderwijsdirecteur bij ROC Nijmegen

Half oktober start Lucienne Hoogwerf als onderwijsdirecteur Economie, Zorg en Welzijn (Campusbaan).
Lucienne Hoogwerf is 54 jaar en woont in Chaam. Zij heeft een enorme staat van dienst in het onderwijs en in de zorg. Ze werkte vijf jaar in Nieuw-Zeeland als divisiemanager bij Auckland Health Care. Weer terug in Nederland was ze achtereenvolgens werkzaam als hoofddocent bij Hogeschool Rotterdam, als directeur Verpleegkunde van de Fontys Hogescholen in Eindhoven en als directeur Zorggroep Eelde.
Lucienne is een betrokken en ervaren manager. ...
Lees verder

Drs. Wieteke Beernink aangesteld als nieuwe rector H.N. Werkman College

Het College van Bestuur van Openbaar Onderwijs Groep Groningen is verheugd te kunnen berichten dat mevrouw drs. Wieteke Beernink met ingang van 1 september 2012 benoemd is tot rector van hetH.N. Werkman College.Drs. Wieteke Beernink is een ervaren manager en bestuurder met een passie voor maatschappelijke organisaties, zoals onderwijsinstellingen. Zij heeft nationaal en internationaal diverse managementfuncties uitgeoefend, naast functies op het gebied van advisering en coaching. Ook vervult zij momenteel diverse bestuurlijke functies binnen maatschappelijke en ideële organisaties.Het College van ...
Lees verder

René Tönissen nieuwe directeur Academie Bouw & Infra bij Avans Hogeschool

René Tönissen, momenteel werkzaam aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), wordt de nieuwe directeur van de Academie voor Bouw en Infra (AB&I).

Tönissen behaalde zijn eerstegraads lesbevoegdheid en zijn doctoraaldiploma Wiskunde aan de universiteit van Nijmegen. Hij was zeven jaar docent in het middelbaar onderwijs in Nijmegen en vervolgens zeven jaar docent en leerplancoördinator aan de Hogere Informatica Opleiding van de Hogeschool van Amsterdam (HvA).
In 2002 werd Tönissen adjunct-directeur van het Instituut Informatica en Elektrotechniek van ...
Lees verder

Benoeming Hans Schutte directeur-generaal ministerie OC&W

Benoeming Hans Schutte directeur-generaal ministerie OC&WOp vrijdag 29 juni 2012 heeft de Ministerraad besloten Hans Schutte voor te dragen voor benoeming tot directeur-generaal Hoger Onderwijs, Beroepsonderwijs, Wetenschap en Emancipatie bij het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.De benoeming gaat in op 1 september aanstaande. Hans Schutte (46) is sinds 2007 voorzitter van het College van Bestuur bij het ROC van Twente. In de komende maanden zal hij zijn werkzaamheden voor het ROC van Twente afronden.Gerard Wesselo & Partners heeft van de ...
Lees verder

Carla Faassen benoemd tot rector van Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel

Ons Middelbaar Onderwijs heeft mevrouw Carla Faassen benoemd tot rector van Gymnasium Beekvliet in Sint-Michielsgestel. Carla Faassen treedt uiterlijk 1 oktober 2012 in functie. Op dit moment is zij directielid bij de Academie Bouw en Infra van Avans Hogeschool.Carla is, na het Gymnasium in Venlo, haar loopbaan begonnen in het Catharina ziekenhuis en daar onder andere zes jaar hoofd van de angiografie afdeling geweest. In 1992 maakt zij de overstap naar de opleidingswereld. Zij is werkzaam geweest als manager en ...
Lees verder

Thieu Kikken benoemd als Lid College van Bestuur bij SOML

De Raad van Toezicht van SOML heeft in de vacature van Lid College van Bestuur voorzien door benoeming van de heer drs. M.J.H.M. (Thieu) Kikken.Thieu Kikken is thans voorzitter van de centrale directie LVO Heuvelland. Hij woont in Geleen, is 52 jaar oud en al 30 jaar actief in het onderwijs. Hij is in het onderwijs begonnen als docent Duits aan het Sophianum te Gulpen. Thieu Kikken is gehuwd en heeft drie kinderen. Naast zijn werkzaamheden voor LVO is hij ook ...
Lees verder

Marco Korff volgt Cees Rebel op bij COG

Marco Korff is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van Stichting Christelijke Onderwijs Groep Vallei & Gelderland-Midden (COG). Hij volgt Cees Rebel op.

Korff (1954) heeft diverse functies vervuld bij Alfa Accountants en Adviseurs, waar hij tot 2010 voorzitter was van de hoofddirectie. Hij is tevens lid van de raad van commissarissen van Land- en Tuinbouw Coöperatie Rijnvallei in Wageningen.

COG, waarvan Arentheem College, ROC A12 en ROC A12 Training & Advies deel uitmaken, is ,,verheugd met ...
Lees verder

Marloes de Vries benoemd als Lid College van Bestuur Da Vinci College

Door het aanstaande vertrek van Max Hoefeijzers bij het Da Vinci College werd het noodzakelijk een nieuwe samenstelling van het College van Bestuur tot stand te brengen. Peter Vrancken zal per 1 september 2012 de opvolger van Max Hoefeijzers zijn als voorzitter. Peter is al vanaf 2005 werkzaam bij het Da Vinci College als lid van het bestuur. Door zijn benoeming tot voorzitter ontstond een vacature in het College van Bestuur, die per 1 september zal worden vervuld doorMARLOES DE VRIESMarloes ...
Lees verder

Nieuw lid Centrale Directie Etty Hillesum Lyceum

Het College van Bestuur van Stichting Carmelcollege heeft de heer drs. V.M. (Vincent) Assink MBA benoemd tot lid Centrale Directie van het Etty Hillesum Lyceum in Deventer. De benoeming gaat in per 1 september 2012. Met de benoeming van Assink (Rhenen, 1971) is de vorming van een geheel nieuwe Centrale Directie afgerond. Vincent Assink behaalde in 1989 zijn Atheneumdiploma aan de Gereformeerde Scholengemeenschap Rotterdam en studeerde in 1995 af in Bedrijfseconomie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. In 1996 volgde hij aan ...
Lees verder

Alice Timmermans benoemd als rector havo/vwo van het Minkema College in Woerden

Het Minkema College heeft Alice Timmermans met ingang van 1 augustus benoemd tot rector havo/vwo. Zij volgt daarmee de huidige rector a.i. Angela Koot op.Alice Timmermans (Odijk, 37 jaar) is op dit moment werkzaam als senior adviseur en interimmanager bij BMC, in de sectoren hoger en voortgezet onderwijs. Hiervoor heeft zij bij de faculteit Educatie van de Hogeschool Utrecht gewerkt. Zij startte haar loopbaan als docent in het voortgezet onderwijsIn haar loopbaan heeft Alice Timmermans zich verder gekwalificeerd als docent, opleider ...
Lees verder

Drie nieuwe leden Raad van Toezicht Grafisch Lyceum Utrecht

Het Grafisch Lyceum Utrecht verwelkomt met ingang van 1 mei 2012 drie nieuwe leden van de Raad van Toezicht. Als nieuwe leden treden aan: mevrouw Simone de Wit, mevrouw Dorathé van Doorn en de heer Hans Maas. Zij combineren kennis en ervaring op onderwijskundig en bestuurlijk gebied met praktische ervaring uit de grafische en mediasector.Als zelfstandige vakschool heeft het Grafisch Lyceum Utrecht goede banden met de grafische en mediasector. Daarom heeft de school bij de uitbreiding van de Raad ...
Lees verder

Carolien Besselink nieuwe directeur I&I bij Universiteit Utrecht

Universiteit Utrecht heeft Carolien Besselink met ingang van juli 2012 benoemd tot Directeur Informatiemanagement & ICT-dienstverlening.Momenteel is zij plaatsvervangend directeur Belastingdienst/Centrale Administratie.
Carolien Besselink geeft binnen het management team van de Belastingdienst/ Centrale Administratie leiding aan de units Gegevens en Informatiemanagement. Zij begon haar loopbaan als trainee bij IBM Nederland en werkte daar 15 jaar in technische, advies- en projectmanagementfuncties. Ruim 10 jaar geleden stapte zij over naar de rijksoverheid en werkte daar als afdelingshoofd informatiebeleid en als afdelingshoofd ICT. Daarnaast ...
Lees verder

Onderzoek naar de nieuwe onderwijsbestuurder

Het werk en de invloed van onderwijsbestuurders zijn zelden zichtbaar. Tegelijkertijd hebben deze mensen en het werk dat ze doen indirect vaak veel meer invloed dan we ons realiseren. In het buitenland wordt al wat langer onderzoek gedaan naar onderwijsbestuurders en wat iemand goed maakt in dat werk. Voor Nederland weten we daar nog bitter weinig van.Het boek Leiden met liefde biedt met praktische voorbeelden en rijke citaten een boeiend inkijkje in de wereld van de onderwijsbestuurder. Om de verbintenis met ...
Lees verder

Harrie Koolen nieuwe directeur-bestuurder Metameer

Met ingang van 1 augustus 2012 is Harrie Koolen benoemd tot directeur-bestuurder van Metameer. Hij volgt hiermee Herman Vullings op, die na twaalf jaar rectorschap, de school gaat verlaten.De heer Koolen is momenteel werkzaam bij de stichting Alliantie voor Voortgezet Onderwijs van Nijmegen en het land van Maas en Waal, als rector van het Maaswaal College in Wijchen. Na een loopbaan bij de Hogeschool van Nijmegen en Arnhem, waar hij functies bekleedde van leraar scheikunde tot directielid, is hij vanaf 2004 ...
Lees verder