Almeerse Scholen Groep benoemt nieuwe directeur Buitenhout College

Met ingang van 1 januari 2015 start Franka Rodrigues als directeur van het Buitenhout College in Almere Buiten. Na het vertrek van oud - directeur Barry Lommen in augustus dit jaar, zocht het bestuur naar een waardig opvolger.

Herbert Griffioen, lid van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep, is zeer tevreden met de benoeming van Rodrigues. “We zochten een directeur met veel ervaring in een leidinggevende positie binnen het onderwijs. Iemand die zich sterk verbonden voelt met het vmbo onderwijs en in staat is de onderwijskwaliteit nog verder te ontwikkelen. Wij zijn ervan overtuigd deze kwaliteiten in Franka Rodrigues te hebben gevonden”, aldus Griffioen.

Rodrigues is geen onbekende binnen de Almeerse Scholen groep. Al sinds begin jaren ‘90 is zij verbonden aan de groep in diverse functies bij scholengemeenschap De Meergronden. De laatste zes jaar was zij daar werkzaam als conrector onderwijs en leerlingenzorg. Rodrigues wil zich bij het Buitenhout College richten op het verder ontwikkelen van onderwijskwaliteit en ontwikkelingsgericht personeelsbeleid. Twee gebieden waar zij ervaring in heeft en zich sterk verbonden mee voelt.