Almeerse Scholen Groep benoemt nieuwe rector Helen Parkhurst

Met ingang van 1 november 2014 start Theo Jaspers als rector van Daltonschool Helen Parkhurst in Almere Stad. Hij neemt het stokje over van Pieter Hogenbirk die aan het einde van dit schooljaar vertrekt als rector van de school.

Herbert Griffioen, lid van het College van Bestuur van de Almeerse Scholen Groep, is zeer tevreden met de benoeming van Jaspers. “We zochten een rector met ruime onderwijservaring, affiniteit met Daltononderwijs en ervaring met het bèta profiel van de school. Dit profiel vraagt om innovatief en verbindend leiderschap. Wij zijn ervan overtuigd deze combinatie in Theo Jaspers te hebben gevonden”, aldus Griffioen.

Jaspers heeft ruime ervaring in het onderwijs, waarvan de laatste zes jaar als directeur op het Montessori College Oost in Amsterdam. De uitgangspunten van het Daltononderwijs en het Montessorionderwijs liggen dicht bij elkaar. Van belang voor Helen Parkhurst is zijn ervaring in de ontwikkeling op het gebied van ICT toepassingen in het onderwijs. Jaspers startte zijn loopbaan in het onderwijs als docent.

Jaspers wil de huidige koers van de school stabiliseren en haar rol als enige Technasium in de stad verder ontwikkelen en kracht bij zetten.