Benoeming directeur Academic Affairs Universiteit Maastricht

Het College van Bestuur van Universiteit Maastricht zal per 1 september a.s. dr. Judith Kamalski benoemen als directeur Academic Affairs.


Judith Kamalski is momenteel Director Business Development bij uitgeverij Elsevier in Amsterdam. In haar loopbaan bij Elsevier is ze opgeklommen van management trainee tot haar huidige directeurspositie. Judith heeft in deze periode een sterke affiniteit ontwikkeld met de universitaire wereld op het gebied van onderwijs, onderzoek, internationale samenwerkingsverbanden en samenwerking tussen de academische wereld en de industrie. In haar huidige rol is zij verantwoordelijk voor Business Development & Sales in Europa, neemt zij deel aan onderhandelingen over grote nationale deals met universiteiten en traint en coacht ze medewerkers.

In 2007 promoveerde zij aan het Utrecht Institute of Linguistics OTS op een dissertatie over de rol van taal bij overtuigen. In de jaren daarvoor behaalde zij een master in Bedrijfscommunicatie en een master in Franse taal en letterkunde aan de Radboud Universiteit in Nijmegen en de Universiteit Paris IV Sorbonne in Parijs. Voorafgaand daaraan volgde zij de vooropleiding Klassieke Spaanse Gitaar aan het Conservatorium in Maastricht.

Judith Kamalski: “Mijn doel is altijd hetzelfde gebleven, ook in een commerciële omgeving: de wetenschap bevorderen. Ik ben sterk overtuigd van de kracht van wetenschap en het belang daarvan voor onze toekomst en die van onze kinderen.”