Carel Konings is benoemd tot directeur-bestuurder van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg

Carel Konings is benoemd tot directeur-bestuurder van openbare regionale schoolgemeenschap Lek en Linge in Culemborg. Hij neemt de plaats in van Joost van Rijn die per 1 februari met pensioen gaat.

Carel Konings, al een kwart eeuw woonachtig in Culemborg, is momenteel rector van het Amadeus Lyceum in Vleuten. Hij doorliep de lerarenopleiding en studeerde daarna sociale geografie. Tijdens die studie stond hij voor de klas als docent economische vakken. Vervolgens stapte hij over naar de zakelijke dienstverlening. Na twintig jaar keerde hij terug in de onderwijssector, eerst als partner bij een onderwijsadviesbureau om in 2013 bij het Amadeus aan de slag te gaan.

Aan Konings de opdracht om Joost van Rijn op te volgen. Die staat sinds de start in 1990 onafgebroken aan het roer bij Lek en Linge. De nieuwe school kwam er mede dankzij het eerste paarse college. Dat vond dat er een openbare tegenhanger moest komen voor het christelijk Koningin Wilhelmina College dat decennialang het monopolie had op het volledige pakket voortgezet onderwijs.

Begonnen met 189 leerlingen in een oud mavogebouw met wat noodlokalen, bouwde Van Rijn zijn school geleidelijk uit tot een instituut met vier locaties – Van Rijn hecht aan kleinschaligheid – en een vestiging, de Lingeborgh in Geldermalsen. Op de school zitten bijna 4.000 leerlingen, het medewerkersbestand telt 480 namen.