Edward de Gier benoemd tot rector van Scholengemeenschap Were Di

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Edward de Gier benoemd tot rector van Scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard. Op dit moment is hij algemeen directeur van de Bossche Vakschool en van Van Maerlant in Den Bosch. Edward de Gier start in zijn nieuwe functie op 1 januari 2017. Hij volgt Kees Streng op die in juli 2016 met pensioen is gegaan. Tot 1 januari worden de taken van de rector waargenomen door Jan van de Rijdt.

Edward de Gier (57) is sinds 22 oktober 2012 algemeen directeur van de Bossche Vakschool en van Van Maerlant in Den Bosch. Daarvoor was hij ruim zes jaar algemeen directeur van het Fioretti College in Veghel. Hij heeft diverse andere leidinggevende functies gehad, onder andere als conrector op het Montessori College Nijmegen en het Lorentz College te Elst. In 1981 is hij begonnen als docent lichamelijke opvoeding, informatiekunde en wiskunde aan het Mozaïek College afdeling IVO-Montessori in Oosterbeek.

Hij is afgestudeerd als eerste graads docent aan de Katholieke Academie Lichamelijke Opvoeding. Daarna heeft hij de tweede graads opleiding tot docent wiskunde afgerond.

Edward heeft naast zijn werk diverse managementopleidingen gevolgd, waaronder een postdoctorale opleiding aan TIAS, Tilburg.