Emmeken van der Heijden benoemd tot rector van het Van Maerlantlyceum in Eindhoven

Vereniging Ons Middelbaar Onderwijs heeft Emmeken van der Heijden benoemd tot rector van het Van Maerlantlyceum in Eindhoven. Op dit moment is zij directeur Dienst Onderwijs & Onderzoek van Fontys Hogescholen. Emmeken van der Heijden start haar nieuwe functie op 1 september 2016. Zij volgt Liz Chermin op.

Emmeken van der Heijden (49) heeft de afgelopen 11 jaar in diverse managementfuncties binnen het hbo en wo gewerkt. Daarvoor was zij onderzoeker en docent. Sinds 2013 is Van der Heijden, in haar huidige functie als directeur Dienst Onderwijs & Onderzoek, verantwoordelijk voor de ondersteuning van instituten en het College van Bestuur op het gebied van kwaliteitsmanagement, onderwijsontwikkeling, onderwijstechnologie en onderzoeksbeleid.

In de periode 2001 tot 2012 was zij werkzaam bij Tilburg University, onder andere als afdelingshoofd Onderwijs en Onderzoek en als Directeur Strategie en Beleid. Internationale ervaring deed zij op bij de Universiteit van Debrecen en de Universiteit van Bonn. Van der Heijden is gepromoveerd in de Nederlandse taalwetenschap.