Erasmus Universiteit Rotterdam benoemt nieuwe directeur Academische Zaken - ABD

Dr. Brigitte Widdershoven is per 1 september 2018 benoemd tot nieuwe directeur Academische Zaken van de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Widdershoven heeft brede ervaring op het gebied van onderwijs en onderzoek, met name binnen de Universitaire wereld. De afgelopen jaren heeft zij de functie van domeinleider Onderwijs bij de Universiteit van Amsterdam vervuld. Hiervoor was zij werkzaam voor de TU Delft en een organisatieadviesbureau.

Widdershoven startte haar loopbaan als onderzoeker. Ze studeerde aan de Erasmus Universiteit en promoveerde in 2005 aan de Tilburg University. Ze volgt bij Academische Zaken interim-directeur Esther Peters op.

Brigitte ziet uit naar de samenwerking. 'Ik ben er trots op dat ik deel ga uitmaken van het team bij de Erasmus Universiteit. Het is mijn ambitie om als Academische Zaken vanuit een inhoudelijke- en ontwikkelingsgerichte cultuur bij te dragen aan de strategische ontwikkeling van het onderwijs- en onderzoeksbeleid van de universiteit.”

Over Academische zaken
De afdeling Academische Zaken (AZ) is onderdeel van de Algemene Bestuursdienst van de Erasmus Universiteit. AZ werkt in opdracht van het College van Bestuur aan beleid en kwaliteit in onderzoek en onderwijs.