Hans de Clercq benoemd tot directeur Instituut Media HU

De Faculteit Communicatie en Journalistiek van Hogeschool Utrecht verwelkomt per 1 april 2014 drs. Hans de Clercq in haar midden als nieuw directielid en nieuwe directeur voor het Instituut voor Media. Het College van Bestuur heeft hem, op voordracht van de benoemingsadviescommissie, benoemd. Hans de Clercq volgt Peter de Vries op, die 1 november 2013 is gestart als directeur HKU Media bij de Hogeschool voor de Kunsten.

Hans de Clercq is tot die datum Manager van de Opleiding Journalistiek en het Kenniscentrum Media van Windesheim. Daarvoor was hij werkzaam als journalist, maker, creative, eindredacteur en manager bij omroepen (VARA, Teleac, NTR en VPRO) en verschillende productiehuizen. Hij beschikt dan ook over een brede ervaring met RTV- en digitale producties voor publieke omroepen en commerciële zenders in alle mogelijke genres.
Directeur Faculteit Communicatie en Journalistiek, Lem van Eupen, is verheugd over de komst van Hans de Clercq. “Met Hans krijgen we iemand in huis die met veel energie en gedrevenheid gaat bijdragen aan de ontwikkeling en uitvoering van ons nieuwe onderwijsaanbod. Zijn uitgebreide ervaring en netwerk in de mediasector zorgen daarbij voor een optimale aansluiting bij het werkveld.”