Jan Willem Meinsma nieuwe bestuurder van CVO

Jan Willem Meinsma treedt per 1 januari 2018 toe tot de Raad van Bestuur van CVO Rotterdam. Hij was tot voor kort bestuurder bij de Hogeschool Windesheim te Zwolle, waar hij onder andere verantwoordelijk was voor de opbouw van de nevenvestiging in Almere.
Binnen de Raad van Bestuur volgt Jan Willem Meinsma Koen van der Drift op, die het afgelopen jaar als interim bestuurder mede verantwoordelijk was voor het opzetten van de gezamenlijke service-organisatie (SSO). Henk Post is als voorzitter Raad van Bestuur erg blij met de komst van Jan Willem Meinsma: “Ik verheug me op de samenwerking met Jan Willem. Met zijn ervaring in verschillende sectoren kunnen we als CVO stappen zetten om nog meer kansen te bieden aan de leerlingen in onze regio.”
Jan Willem Meinsma: “Na 8 goede jaren bij Windesheim wilde ik mij weer inzetten voor een innovatieve en inclusieve samenleving. Dat ik dat nu in de dynamische grootstedelijke omgeving van Rotterdam mag gaan doen voor CVO is voor mij een eer. Ik kijk uit naar de samenwerking met al mijn nieuwe collega’s.”

Over Jan Willem Meinsma
Voordat Jan Willem Meinsma bestuurder werd van de Hogeschool Windesheim, heeft hij als directeur Financiën & Control gewerkt bij de Universiteit Utrecht en eerder bij Bartiméus, TNO, KEMA en Philips. In zijn vrije tijd is hij al jaren betrokken op het onderwijs als lid van de adviesraad van Handicap & Studie, als bestuurder van VO en PO en lange tijd is hij ook voorzitter geweest van de oudervereniging Balans (ADHD, Dyslexie). In zijn woonplaats is hij tevens voorzitter van de Raad van Kerken. Jan Willem Meinsma is geboren in Dokkum en heeft gestudeerd aan de Rijks Universiteit Groningen (bedrijfskunde), de Vrije Universiteit (registercontroller) en aan de Erasmus Universiteit (Master Health Care Management). Jan Willem is getrouwd en heeft 3 zonen.