Marlies Verkuijlen wordt nieuwe bestuurder van Onderwijsgroep Amstelland

Onderwijsgroep Amstelland krijgt een nieuwe bestuurder. Vanaf 1 november treedt Marlies Verkuijlen toe tot het College van Bestuur. Zij volgt Bob Bijleveld op, die met pensioen gaat. Met Marlies Verkuijlen haalt Onderwijsgroep Amstelland een vaardig bestuurder in huis, met strategisch inzicht en brede kwaliteiten. Verkuijlen: “Onderwijsgroep Amstelland staat voor ‘onderwijs met een hart’. Dat past goed bij wat het onderwijs voor mij betekent. Vanuit betrokkenheid werken aan een evenwichtige ontwikkeling, zowel van leerlingen als van medewerkers. Daar zet ik graag mijn schouders onder.”

Marlies Verkuijlen is opgeleid als orthopedagoge in Leiden en heeft daarnaast een bestuurlijke master afgerond. Tijdens haar loopbaan heeft zij onder andere functies bekleed in de zorg en in het primair onderwijs. Voor haar aantreden als bestuurder bij Onderwijsgroep Amstelland werkte ze sinds 2008 in de functie van commissaris bij de Nationale Politie, portefeuillehouder Dienstverlening en Jeugd Midden Nederland.

De Raad van Toezicht van Onderwijsgroep Amstelland ziet de komst van de nieuwe bestuurder met vertrouwen tegemoet. Voorzitter Hetty Lieftink: “Zij is in staat om te reflecteren op en te leren van het verleden, maar kijkt ook naar het onderwijs van de toekomst. Onderwijs dat inspeelt op actuele ontwikkelingen, zoals meer en beter gebruik van ICT in de klas, en dat reageert op wat ouders van ons vragen. Onderwijsgroep Amstelland heeft daarin al belangrijke stappen gezet. Met de nieuwe bestuurder kunnen we op volle kracht door. Zij zal een sterk duo vormen met mede-bestuurder Jan Kotterer.”