Onze professie

Selection as art

Executive search is voor ons het vinden van de juiste persoon, op het juiste moment voor de juiste uitdaging. Daarom is ons motto: selection as art. Omdat het ervaring van een creatieve geest vereist, gecombineerd met vakmanschap en een constante drive om het beter te doen.

Wesselo & Partners is hét bureau voor gemeenten/overheden, kennisintensieve instellingen, onderwijs en maatschappelijke sectoren als zorg, welzijn, cultuur en wonen. In al deze markten hebben wij jarenlang ervaring, een groot netwerk en een goede reputatie.

Bestuurders

Bestuurders zijn van cruciaal belang voor een organisatie en de mensen die daarin werken. Voor ons is een succesvolle search het resultaat van een zorgvuldig proces en een persoonlijke aanpak. Daarom analyseren we -voordat we een search opdracht starten- altijd samen met onze opdrachtgevers aan welk type bestuurder behoefte is. De fase waarin de organisatie verkeert en de strategische vraagstukken voor de toekomst, zijn daarbij belangrijke factoren. Onze partners hebben diep inzicht in branches, houden rekening met eventuele gevoeligheden en combineren hun kennis en ervaring met tact en doorzettingsvermogen.

Directeuren/topmanagement

Directeuren en topmanagement leiden de organisatie van strategie naar operationele resultaten. Het aansturen van de organisatie en het implementeren van veranderingen vereist teamwork. Dit stelt hoge eisen aan de mensen die deze functies vervullen. Door ons uitgebreide netwerk slagen wij er altijd in goede kandidaten aan te dragen. Wesselo & Partners scant de markt voortdurend op talenten. Wie ontwikkelt zich in het publieke domein, wie onderscheidt zich, wie is klaar voor een volgende functie? Daardoor zijn we in staat om snel te anticiperen op vragen van opdrachtgevers.

Commissarissen/Toezichthouders

De maatschappelijke aandacht voor onafhankelijk en kritisch toezicht in de publieke sector is sterk toegenomen en ook de overheid stelt steeds strengere eisen. Organisaties in het publieke domein verdienen kundig toezicht. Een goed team van toezichthouders met verschillende competenties die elkaar aanvullen, is van grote toegevoegde waarde voor de organisatie. Wesselo & Partners is zeer ervaren in het selecteren van toezichthouders, kent de complexe regelgeving waaraan moet worden voldaan en begeleidt opdrachtgevers en kandidaten daarbij.